LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Prima mea experienţă la Webstock

Webstockro

De Webstock, cel mai mare eveniment de social media din România, ajuns acum la cea de-a şasea ediţie, ştiu cam de acum doi ani (pe atunci mi-am deschis şi blogul). Înainte nu prea citeam bloguri şi nici nu prea cunoşteam bloggeri, mulţi. Acum realizez că am luat cea mai înţeleaptă decizie a vârstei de 16 ani: să-mi creez o pagină personală pe internet.

Şi anul acesta am fost Blogger Acreditat. Am avut ocazia să văd persoane pe care le ştiam din online şi totodată să vorbesc cu ele (chiar dacă ce-i drept, nu foarte mult, asta pt. că nu prea ne permiteau scurtele pauze), persoane pe care le ştiu de ceva timp şi care mi-au atras atenţia cu ceea ce fac. Este adevărat, ai nevoie de idei, timp şi nu în ultimul rând, plăcere de a scrie. Ştiu exemple de oameni care s-au lăsat de blog din diferite motive, dar mai ales cele menţionate puţin mai sus. Simt că nu aş putea face asta. De fapt, nu vreau.
Revenind la eveniment, vă spun că am plecat de acolo cu bateriile încărcate şi cu o mai mare poftă de a face ceva în industria aceasta. Am auzit poveşti dintre cele mai faine: Cabral a fost primul care ne-a vorbit, spunându-ne cum decurg lucrurile în blogosferă în momentul prezent, aşa cum unii au zis „ne-a certat”. Ca oameni suntem ok însă când suntem luaţi ca o comunitate, situaţia nu mai este atât de frumoasă (aici este vorba despre sprijinul pe care ni-l acordăm unii altora). A spus lucrurilor pe nume şi a făcut-o bine!
Markus Lause, germanul de la Vodafone îndrăgostit şi mutat de ani buni în Romania ne-a spus că noi avem una dintre cele mai bune conexiuni la internet din lume.(tare, nu?). De la Mirela Bucovicean (Molecule F) am învăţat că dacă vrei să-i mulţumeşti pe toţi, sigur vei avea un eşec, că (desigur) orice proiect trebuie să înceapă cu o motivare, iar doamna Mia (Mia’s Children) m-a emoţionat până la lacrimi cu povestea legată de copiii care trăiesc în subteran şi pe care dânsa îi ia şi îi creşte ca o adevărată mamă. Jos pălăria pentru astfel de oameni!

Am aflat de asemenea povestea din spatele proiectului de succes TIFF (Transilvania International Film Festival), cât de dificil şi de anevoios este drumul până a face lucrurile „să meargă”, dar şi cea despre Dreamstime de care nu ştiam şi care mi se pare tare faină (sunt pe locul doi în lume după utilizatori, pentru o bază de date de fotografii), mai ales că fondatorii sunt români! Felicitări!

Au fost trei conferinţe paralele: Mobile Trends, Innovation in Communication si Blogging & Social Media. Eu am mers la ultimele două, toate având câte două sesiuni. Zoso ne-a vorbit despre campaniile online (aici aveţi prezentarea). De reţinut: cel mai de preţ bun al unui blogger este brand-ul! 🙂

V-am scris în mare parte ce mi-a plăcut, deşi ar fi mult mai multe de spus. Aici aveţi photo blogging de la Webstock făcut de Wide Magazine. Mi-a făcut plăcere să particip şi abia aştept ediţia viitoare!
Locaţia de desfăşurare a fost JW Marriott Grand Hotel, organizator Evensys, iar partener principal Vodafone. Felicitări de asemenea şi celorlalţi parteneri pentru un eveniment reuşit: LG, Staropramen, Bitdefender, HP, Raiffeisen Bank, Coca-Cola, NNDKP, McDonald’s, Paravion.ro şi nu în ultimul rând, ROM Autentic.

Tags: ,