LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Despre mine

Credit foto: Ruxandra Scripcariu

(ultima dată, pagina a fost actualizată în luna ianuarie a anului 2023)

Eu sunt Livia Iuşan, posesoarea acestui blog, deschis în primăvara lui 2011 din dorinţa de a-mi împărtăşi ideile și pasiunile, iar până în prezent toată activitatea mea profesională este strâns legată cu mediul online (detalii puțin mai jos).

Cu ce mă ocup, mai exact:

De la jumătatea lunii noiembrie a anului 2022 fac parte din echipa de digital a agenției Golin, singura agenție de PR din România care a câștigat, pentru patru ani la rând, titlul de Agenția #1 în topul Biz PR Awards. La nivel internațional, rețeaua Golin numără peste 50 de birouri în America, EMEA și APAC.

Timp de 3 ani și jumătate (din iulie 2019 și până la jumătatea lunii noiembrie a anului 2022) am făcut parte din proiectul MOCAPP, platforma de Influencer Ads cu cel mai înalt grad de automatizare din România, unde m-am ocupat de relația cu label-urile și influencerii din platformă – peste 1200 din 9 țări
(află aici mai multe despre piața de Influencer Marketing prin intermediul raportului lansat la finalul anului 2021).

Timp de un an (iulie 2018 – iulie 2019) am făcut parte din echipa ROTON Music (una dintre primele și în continuare cele mai mari case de discuri din România), unde m-am ocupat de tot ce înseamna streamingul audio – zonă pe care am început s-o exploatez în perioada în care am fost la Zonga). ROTON a fost și licențiata Warner Music în România, astfel că m-am ocupat și de strategia Topsify România, brandul Warner dedicat playlisturilor.

Am făcut parte din echipa Zonga (mai exact din echipa primului și singurului serviciu românesc de streaming audio plătit) din 2015 până în 2018, ca PR & Artist Relations Manager. Cât timp am fost la Zonga m-am ocupat de relația cu artiștii și casele de discuri, am realizat numeroase interviuri cu artiști români și internaționali, am creat numeroase playlisturi pe diferite genuri muzicale (rap, pop, dance, rock și nu numai), am realizat articole pe blogul Zonga dedicate industriei muzicale, am creat conținut în Social Media, am lansat în exclusivitate piese noi și albume și nu numai.

De pe 18 aprilie 2011 scriu pe acest blog, iar până în prezent am publicat peste 500 de articole în cei aproape 11 ani de activitate. Multe? Puține? Nu știu, însă ce știu cu siguranță este că blogul mi-a oferit o mulțime de beneficii, pentru că datorită lui am învățat o mulțime de informații (ca să le pot mai apoi împărți și cu cititorii mei), am cunoscut mulți oameni pe care-i apreciam și-i apreciez în continuare. Am participat la evenimente de digital, marketing și nu numai, iar întreaga activitate m-a ajutat și în carieră. Înainte de activitatea mea la Zonga m-am ocupat și de partea de PR pentru site-ul de muzică şi cultură suburbană Suburban Magazine (2014 – 2015), dar am fost și editor pentru site-ul de muzică rap BlackSheepSound (2011 – 2012).

Educație și formare profesională:

MasteratBrand Management și Comunicare Corporativă @ Facultatea de Comunicare din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).
Perioada: 2018 – 2020.

LicențăComunicare şi relaţii publice @ Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității din Bucureşti.
Perioada: 2014-2017.

Plus:

– am făcut și fac cursuri online de digital marketing, content marketing, music business şi nu numai;
– am participat la cursul Marketing Online pentru Muzicienii Independenți (și echipele lor), organizat tot de Star Management (în anul 2016);
– am participat la primul curs de music business din România, numit Industria Muzicală Explicată (organizat de Star Management) (în anul 2015);
– printre artiștii cărora le-am luat interviu de-a lungul timpului se numără:
Delia (RO), Connect-R (RO), Mihail (RO), Guess Who (RO), Nane (RO), Lora (RO), AMI (RO), Raluka (RO), Rakaa Iriscience (Dilated Peoples, U.S.) & Coely (Belgia).

Pentru nelămuriri şi/sau întrebări vezi pagina Contact.