LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

10 ani de blog. Primii 10

10 ani de blog. Primii

Pe 18 aprilie 2011 apăsam pentru prima dată „publish”.

Altfel spus, postam primul articol de pe acest blog. Pe vremea aia pe o adresă web care se termina cu .wordpress.com, ca orice blogger începător. De atunci au trecut 10 ani, 10 ani în care s-au schimbat multe lucruri și în care m-am schimbat și eu enorm. Însă decizia de a-mi deschide un blog a rămas printre cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată.

Acum 10 ani eram în liceu, doar cu un an înainte de a-mi deschide blogul îmi deschideam și primele conturi pe rețelele sociale și nici nu-mi puteam imagina cât de multe beneficii îmi va aduce blogul! În tot acest timp am terminat și o facultate, dar și un masterat și învăț lucruri noi mereu. Pentru că, adevărul este că niciodată nu le vom ști pe toate. Mereu avem câte ceva de aflat/învățat.

Ar fi multe de spus, însă blogul m-a învățat în primul rând să-mi organizez gândurile, m-a făcut să mă simt fericită de fiecare dată când terminam de scris un articol și-l publicam online și m-a ajutat enorm și pe plan profesional. Majoritatea joburilor și proiectelor în care m-am implicat de-a lungul timpului i se datorează blogului. Și asta se reflectă și în ce fac în prezent.

Mi-a apărut postarea asta pe Instagram acum câteva zile:

Și dacă ar fi să descriu cum au fost pentru mine primii 10 ani de blog, postarea asta ar fi răspunsul. Visam să ajung aici. Visam să colaborez cu oamenii alături de care am colaborat. Visam să lucrez cu oamenii alături de care am lucrat. Visam să mă cunoască oamenii care m-au inspirat.

Și am făcut asta. Da, am făcut asta! Doar că nu este un soi de task pe care îl termini și gata. Lucrurile s-au întâmplat de-a lungul acestor 10 ani și nici nu mi-am dat seama când am ajuns aici.

In the end, cum spune și o cunoscută piesă semnată Linkin Park, este vorba despre drumul pe care îl parcurgi, nu despre destinație. Trebuie să învățăm să ne bucurăm de întregul proces, nu doar de reușită.

Ce urmează?

Blogul rămâne locul meu de suflet din mediul online, locul pe care deși l-am tot părăsit în anumite perioade (inclusiv acum, în ultimele luni), îl iubesc chiar mai mult ca-n prima zi. Și voi continua să scriu articole pe care să mi le amintesc cu drag și peste alți ani.

Până la urmă articolul ăsta e despre 10 ani de blog. Primii 10.

❤️
Livia