LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

I-am văzut live pe cei mai buni 10 DJ ai lumii

Mi-a venit ideea să postez articolul ăsta zilele trecute, cu același titlu, dar să fac referire la topul din 2018 al celor mai tari DJ internaționali. DJ Mag mi-a luat-o înainte însă, pentru că tocmai a anunțat în Amsterdam topul 100 pentru anul 2019. Acum informațiile sunt și mai actuale, iar ideea a ajuns pe blog. 🙂

Înainte să continui cu povestea care a inspirat articolul ăsta, topul 10 pe 2019 arată așa:

1. Dimitri Vegas & Like Mike
2. Martin Garrix
3. David Guetta
4. Armin van Buuren
5. Marshmello
6. Don Diablo
7. Oliver Heldens
8. Tiësto
9. Afrojack
10. Steve Aoki

Am făcut o tradiție din a merge la UNTOLD, iar asta se traduce prin faptul că i-am văzut live nu doar pe cei mai tari DJ ai momentului, ci chiar pe majoritatea din top 100.

***

Pasionată de muzică încă de când eram mică, am trecut prin diverse stări și momente, iar de cele mai multe ori, ce ascultam în acele momente se rezuma la muzica rap. Nu o spun ca pe un lucru rău, pentru că în continuare ascult și-l consider drept genul muzical care m-a ajutat să mă dezvolt cel mai mult, doar că, atunci, nu prea aveam ochi și pentru alte genuri. Am avut și perioade în care am ținut pe repeat albume semnate Justin Timberlake, Rihanna și nu numai, dar apoi mă întorceam tot la rap.

Am crescut și-am început să merg la festivaluri. Prima dată am simțit ce înseamnă experiența de festival la ultima ediție B’estfest (ultima pentru că, din păcate, nu s-a mai organizat). Tot atunci am stat la cort pentru prima dată, am văzut ce-nsemnă să te desprinzi de locul în care trăiești și să mergi, în altă parte, pentru muzică. Între timp am ajuns și la SzigetNeversea, Electric Castle și Summer Well, printre altele. Am văzut sute de artiști live, veniți din diverse genuri muzicale.

Acum încep să cânt de fiecare dată când ascult Queen și Michael Jackson, pe care-i consider cei mai buni muzicieni din toate timpurile, ascult și fredonez piesele lui Eminem, pe care-l consider artistul meu preferat, dau din cap în continuare pe beat-urile lui Dr. Dre, pe care-l văd drept cel mai tare producător și mă trezesc că fredonez diverse piese ale momentului difuzate pe radio/TV când le aud pe undeva sau când mi le mai recomandă Spotify. 🙂

***

Un lucru important pe care l-am invățat în ultimii 5 ani este că festivalurile muzicale sunt despre experiența pe care o oferă, nu doar despre muzică, deși ea a răms tot pilonul principal pentru mine.

Experiența de festival poate fi trăită doar acolo, iar în ultimii 5 ani, am ajuns să-i văd și revăd pe toți artiștii din top 10 DJ Mag, la festivalul UNTOLD, care a ajuns și preferatul meu din România.

Când viața îți scoate în față un festival, mergi! O să rămâi cu multe amintiri frumoase.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,