LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Cum a fost la Neversea 2019? (Muzică & artiști)

La festivaluri, după părerea mea, vin două tipuri de oameni: primul este reprezentat de persoanele care vin special pentru lineup, iar cel de-al doilea pentru că e cool să mergi, pentru a-și prezenta outfit-urile și a face poze. Iar eu fac parte din prima categorie.

Primul lucru pe care îl fac în momentul în care aflu de un festival nou sau de o ediție nouă a unui festival, este să caut lineup-ul, adică lista cu artiștii care vor fi prezenți. Asta pentru că dacă nu vin cei pe care aș vrea să-i văd, știu că n-o să mă simt bine. Oricât de reușită ar fi atmosfera și oricât de bine ar arăta locul în care se desfășoară. Asta indiferent de festival.

Din acest motiv am ales să scriu despre muzică și artiștii prezenți la festival, cu accent pe ce ar trebui să știe oricine vrea să-i vadă pe cei pe care i-am trecut în lista de mai jos (am făcut un top al artiștilor care mi-au plăcut, pentru că au fost prezenți mult mai mulți).

1. Jessie J

Deși am observat că unor persoane nu le-a plăcut, pe mine, cel mai mult din tot festivalul, m-a emoționat show-ul pe care l-a făcut Jessie pe scenă! Pe lângă părțile în care își interpreta proriile piese, a avut momente în care a vorbit despre melodii și, de asemenea, și-a luat momente pentru a-i cunoaște și a discuta cu fanii ei. Atmosfera a fost una intimă, iar Jessie a fost cea care te făcea să fii prezentă/prezent în timpul concertului, să fii acolo.

M-am bucurat mult și că a cântat și piese de pe primul ei album de studio, „Who You Are”, pentru că m-a marcat la vremea lansării și încă știu versurile. Îmi doresc s-o mai văd live, măcar o dată (+ că încă mă cam oftic de faptul că n-am fost s-o văd anul trecut la Electric Castle)!

2. G-Eazy

Deși nu m-a impresionat show-ul lui, mi s-a părut tare energia pe care o transmite live, motiv pentru care l-am inclus în acest top. Mă așteptam să sune mai rău live, pentru că am tot văzut filmulețe pe internet, dar am rămas plăcut surprinsă. Este un artist pe care nu-l vezi prea des prin România, motiv pentru care dacă ai ocazia, mergi să-l vezi live!

Punctul negativ pe care-l văd aici este faptul că nu interpretează foarte multe piese cunoscute, cum ar fi și preferata mea, „Tumblr Girls” (despre „Him & I” nici nu are rost să mai vorbesc, pentru că este clar motivul pentru care nu vrea piesa asta în show-uri).

3. Grasu XXL

Aici chiar sunt subiectivă, asta pentru că el este artistul român care-mi place cel mai mult. 😀

Lucrul demn de menționat aici este că, anul ăsta a fost pe scena principală a festivalului, asta după ce până acum a fost prezent pe scena dedicată rap-ului de la Neversea: The Ark.

Mi-a spus că acest show a fost cel mai mare din cariera sa de până acum, datorită numărului mare de oameni prezenți în public. Tocmai acest lucru l-a făcut să fie un concert special: atmosfera creată. La asta a contribuit și faptul că are și foarte multe piese vechi în fiecare show pe care-l susține, piese pe care oricine le știe și le fredonează. Iar eu una n-o să mă satur vreodată!

4. KSHMR

La începutul show-ului, la final dar și între mai multe melodii, pe ecranele laterale de lângă scenă au fost redate diferite imagini și, în același timp, s-a auzit pe fundal o poveste tare interesantă, care-l prezenta pe KSHMR în limba română. Asta a arătat faptul că show-urile sunt pregătite individual, pentru fiecare țară în parte. Ca să nu mai spun de momentul creat special pentru România și Neversea, când a pus o parte din piesa „Noi suntem români” semnată Nicolae Furdui Iancu.

Plus că stilul lui este oricum unul inconfundabil, fiind din India. Îmi place mult KSHMR și sper să-l revăd curând!

Tot legat de piese românești, nu vreau să vorbesc despre maneaua pusă de Salvatore Ganacci, pentru că s-au creat mult prea multe discuții în jur, discuții care nu-și aveau rostul, pentru că cine-l știe pe artist, știe și că face totul mai altfel, pentru a atrage atenția. De aici a pornit și când a ales piesa. Cabral a scris foarte bine despre acest subiect, aici.

5. Afrojack, Bassjackers & Steve Aoki

Sunt printre cei mai buni DJ ai momentului, iar asta în mare parte pentru că știu să facă show. Dacă vrei să te distrezi, nu trebuie să-i ratezi pe Afrojack, Bassjackers și Steve Aoki!

Ei pun foarte multe piese cunoscute, care te fac să nu stai nici măcar câteva secunde. Plus că, mi-au plăcut mult show-urile de anul ăsta și pentru că am prins răsăritul în timp ce, în diferite zile, Afrojack și Steve Aoki erau pe scena principală.

6. Lost Frequencies

Raportat la show-urile avute de către ceilalți artiști, el a venit cu un set puțin mai diferit, care a conținut multe piese semnate de el, mixate foarte bine între ele. Tocmai datorită setului, consider că Lost Frequencies merită să fie văzut live!

Aceasta a fost a doua ediție la care am fost (festivalul a ajuns la cea de-a treia ediție) și nu am cum să nu-i laud pe organizatori, pentru că mi s-a părut mult mai bine organizat față de anul trecut! Și cu siguranță n-o să fie ultima! 🙂

Sursă foto

Tags: , , , , , , , , , , , ,