LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Spotify, TIDAL, Apple Music, Deezer, YouTube Music: cum transferi un playlist de pe un serviciu pe altul

Playlisturile sunt un element important când vine vorba de serviciile de streaming. Începem să folosim un serviciu de streaming ( Spotify, Apple Music etc.) din dorința de a asculta muzică, iar după o perioadă (mai lungă sau mai scurtă) de utilizare a serviciului, se produce inevitabilul: din milioane de melodii disponibile, nu mai știm ce să ascultăm.

Playlisturile sunt însă prietenul nostru cel mai bun în acest caz. Fie că e vorba despre Spotify, Deezer, Apple Music, TIDAL, YouTube Music sau alt serviciu, pe fiecare găsim playlisturi deja create, pe genuri muzicale, teme sau stări de spirit.

Pe lângă ele mai sunt și playlisturile create de noi, utilizatorii, în care nu trebuie decât să adăugăm piesele pe care le vrem.

Toate bune și frumoase, însă cum facem când vrem să schimbăm serviciul, dar să ne păstrăm toate playlisturile create?

Există două variante. Putem face asta manual, respectiv căutând fiecare melodie în serviciul pe care vrem să trecem, pentru a o adăuga în noul playlist creat, dar ar dura o veșnicie (mai ales dacă sunt multe playlisturi) sau putem folosi programe special create pentru asta.

Primul pe care îl recomand este Soundiiz, pe care l-am și folosit de-a lungul timpului, iar cel de-al doilea este Tune My Music (recomandat chiar de către TIDAL).

Pentru ambele autentificarea se face pe site (recomand crearea unui cont, nu utilizarea autentificării cu Facebook de exemplu; astfel contul va fi intact dacă se întâmplă ceva cu Facebook).

Soundiiz are un plan gratuit și unul premium (care costă 36 euro dacă este plătit pe un an întreg). Diferențele majore când vine vorba despre transferul de playlisturi fiind că în varianta free poți transfera câte un playlist, nu mai multe în același timp, limita de piese dintr-un playlist nu trebuie să fie mai mare de 200 de melodii, iar în momentul în care adaugi o nouă melodie pe serviciul pe care îl folosești deja (Spotify de exemplu), ea nu se va adăuga automat și pe Apple Music, locul unde vrei să transferi playlistul, ci acțiunea trebuie făcută manual și pe Apple Music.

Varianta premium pentru Soundiiz oferă transferul de mai multe playlisturi în același timp, fără limită de melodii disponibile într-un playlist + sincronizarea permanentă între servicii (ex: dacă folosești mai multe servicii, când adaugi o piesă nouă în playlistul tău de pe Deezer, va apărea și pe TIDAL). Toate facilitățile pe care le oferă Soundiiz pentru ambele planuri sunt AICI.

Tune My Music în schimb are doar o versiune gratuită, cel puțin în momentul publicării acestui articol.

Transferul de playlisturi pentru ambele se face însă simplu, mai exact prin conectarea serviciilor de streaming, primul fiind cel pe care ai playlistul pe care vrei să îl muți, iar cel de-al doilea serviciu fiind cel pe care vrei să muți playlistul.

Foarte important: după ce s-a făcut transferul, recomand să fie verificate playlisturile, pentru că se poate ca o piesă sau mai multe să nu mai apară în playlist după transfer, deoarece nu sunt pe celălalt serviciu sau să te trezești că ai o variantă live, deși tu voiai varianta de studio a melodiei.


Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , , , , , , , , ,