LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

CTC vs Carla’s Dreams @ Red Bull SoundClash

Seara zilei de 28 septembrie 2017 este una pe care n-o voi uita mult timp de acum înainte: a fost primul Red Bull SoundClash din România, unde m-am simțit extraordinar!

În drum spre casă, scriam pe Facebook că asta este, probabil, cea mai tare activare de brand la care am participat până acum. Și are și de ce să fie așa! Dar s-o luăm cu începutul. 🙂

Noțiunea de SoundClash a apărut în anii ’50 în Jamaica, în rândul artiștilor reggae care aveau nevoie de provocări noi și care se întreceau în versuri și ritmuri felurite pentru a capta atenția publicului, iar Red Bull a venit cu ideea de a face un eveniment folosind acest concept.

Primul Red Bull SoundClash din România a adus față în față două proiecte bine alese, deja cunoscute de majoritatea românilor, cu fanbase-uri uriașe: CTC (Controlul Tehnic de Calitate) și CSD (Carla’s Dreams). A contat mult faptul că ambele proiecte au fani loiali, pentru că strigătele noastre au făcut ca un singur proiect să iasă învingător. Iar anul ăsta, cel care a gâștigat a fost și cel pe care am venit să-l susțin: CTC.

Gazda serii și MC-ul Red Bull SoundClash a fost Adrian Despot, care a fost sprijinit prin scratch-uri și nu numai de către DJ Undoo. Scenele erau una în fața celeilalte, de-o parte și de alta a Sălii Polivalente din București, iar pentru încălzire, fiecare a cântat câte trei piese proprii, apoi au urmat rundele.

Prima a fost The Cover, unde Carla’s Dreams și CTC au venit cu propria versiune a binecunoscutei „Feeling good”, semnată Nina Simone. A doua a fost The Take Over, unde fiecare a avut două șanse să preia în stilul propriu piesele rivalilor de vis-a-vis. Deja era 1-1 după primele runde, iar eu mă bucuram pe ritmurile băieților, pentru că îmi plac ambele proiecte, și țipam cât de tare puteam în momentul în care se înregistrau decibelii pe care îi produceau țipetele noastre în timpul desfășurării votării.

The Clash a fost a treia. DJ Undoo a dat tonul spre trei stiluri diferite de muzică – trap, simfonică și rock, iar Carla’s Dreams și CTC au cântat câte trei piese din portofoliu, fiecare într-unul dintre stilurile mai sus menționate. În cadrul ultimei runde, The Wild Card, au venit și surprizele! 🙂
Carla’s Dreams au invitat-o alături de ei pe Delia să cânte împreună piesa „Inima”, iar CTC l-au invitat în familie pe… Grasu XXL, care a cântat „Fără Filtru”. Și-a fost nebunie!

Atmosfera a fost bună, am simțit multă energie din tote părțile și cel mai important lucru a fost că m-am simțit bine, deși proape-am rămas fără voce. Nu m-am mai simțit atât de bine la un eveniment live de mult timp! Iar ăsta este meritul Red Bull SoundClash, pentru că au adus ceva inedit în România! Acum nu-mi vin în minte alte proiecte care ar putea să se plieze atât de bine pentru următoarea ediție, dar sper să mai am parte de astfel de surprize plăcute!

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , , , , , ,