LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Tu ce auzi când dai play? Despre noul album – DOC și Motzu în HD

Pe 3 decembrie a apărut al treilea material solo semnat DOC (poate fi cumpărat de pe iTunes / ascultat pe Zonga), după 4 ani de la „Lucrare de control”.

DOC și Motzu în HD 1

2015 a fost un an bun pentru industria muzicală în ceea ce priveşte materialele noi care au venit din partea artiştilor (urmează un articol şi pe tema asta).

Pentru că m-a prins încă de la primul play, am zis să discutăm puțin despre contextul materialului (AICI aveți primul episod din Ședința de Producție – interviul lui Smiley luat celor doi artişti).
Interviul a fost o metodă perfectă pentru a readuce în atenția publicului albumul, în cotextul în care a fost unul despre care s-a tot vorbit şi care a fost aşteptat mult de public.
S-au spus lucrurilor pe nume, pentru ca era nevoie (sigur ați citit zecile de comentarii, mai ales de pe Facebook din partea ascultatorilor lui DOC, legate de venirea lui la HaHaHa).

Cei doi au multe colaborări la activ şi iată că, 2015 se termină şi cu acest prim album. Tocmai după aceste colaborări a apărut şi oportunitatea albumului, DOC spunând în interviu că are o admirație față de Motzu, pe care-l consideră unul dintre cei mai versatili producători de hip-hop din România.

Prima denumire a albumului a fost ”Popcorn”, înregistrările trecând prin multe modificări până în prezent (au început prin 2012-2013) și, aşa cum ne-a obişnuit, DOC impune o stare pentru fiecare piesă. De asemenea, sunt prezentate mai multe teme, precum cele sociale. Primul film e muzica… 🙂

Aşa cum spuneam şi puțin mai sus, DOC a vorbit și despre venirea la HaHaHa Production, casa de producție a lui Smiley. Şi, cum probabil ați citit deja, el a început să scrie şi pentru alți artişti (Nicole Cherry e doar un exemplu).

Până revin cu review-ul (e pe repeat, îl ascult de vreo săptămână, deci vine curând), vă invit să-l ascultați. Și să-l ascultați, iar și iar și iar. Și…. chiar dacă el consideră că nu a oferit vreun hit, piesele lui au ajuns să fie unele dintre cele mai apreciate în hip-hop-ul românesc, ceea ce nu e de ici de colo.

E un album care-mi place mult, care mă face să trăiesc cu ochii deschiși filmele văzute de DOC și Motzu, un album care-mi dă stări de bine și mă întristează în același timp, pentru că, asta înseamnă să ai un material bun în căști! 🙂

Tracklistul:

DOC și Motzu în HD 2

Până acum s-au lansat piesele ”Băiatul Bun, Băiatul Rău” feat. Ana Maria Alexie, ”Bula Mea” feat. Deliric și Vlad Dobrescu, ”DOC Quijote” și, nu cel din urmă, ”Pierdut Buletin” feat. Smiley.

3 lucruri de reținut din interviu:
1. ”Bunul simț ar trebui să te împiedice să-i spui unui artist orice.” – DOC

2. ”Foarte mulți oameni care ascultă muzică au impresia că e gratis, că vine de undeva din cer. La noi totul legat de muzică trebuie să fie gratis, pentru că așa e normal, așa e normalitatea în România” – Smiley

3. ”Pentru a rămâne artistul vieții, trebuie să rămâi copilul ăla care se joacă.” – DOC

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , , , , ,