LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Între rău și bine, despre Colectiv

În Colectiv am fost de zeci de ori. Deși nu am fost niciodată un fan al cluburilor, am început să merg la concerte, asta încă de acum câțiva ani, perioadă în care eram redactor. Iar dacă aș face un simplu calcul, până în prezent, de cele mai multe ori am fost în Colectiv…

De vineri, 30 octombrie, totul s-a schimbat la 180 de grade. Aveam de gând să merg la concertul Goodbye to Gravity, însă pentru că nu m-am simțit prea bine, am preferat să rămân acasă și chiar am adormit mai devreme decât în mod obișnuit. În jurul orei 23:00, am primit primul telefon, în care eram întrebată dacă nu cumva am fost la concert, în Colectiv. Pur și simplu am împietrit la aflarea cumplitei vești. Știam că am și cunoscuți pe acolo și am sperat, până în ultima clipă, să fie toți în regulă. Însă nu a fost așa.

Am pierdut oameni frumoși, pentru care muzica însemna mult. Încă sunt șocată, încă nu-mi vine să cred. Am refuzat să accept că s-a putut întâmpla un asemenea tragic eveniment, realizat din… neglijență și lipsă de interes. Nici acum nu sunt împăcată cu această idee și aș vrea să mă trezesc și să realizez că a fost doar un coșmar.
E trist să vezi cum suflete dragi ție se sting. Oameni ca mine, ca tine, pasionați de muzică. Întotdeauna o să mi-l amintesc pe Claudiu zâmbind. Sunt sigură că acolo în ceruri sunt concerte impresionante, la care Adrian Rugină se implică pentru un rezultat perfect, iar Teodora va face niște poze de excepție…

În toată această perioadă am avut dese momente presărate cu lacrimi, mai ales de furie că s-a putut întâmpla una ca asta. Pentru că orice ai face, nu poți readuce la viață un om. Iar la concertul Goodbye to Gravity au fost prezenți numai oameni minunați, așa cum vedeai în puține locuri.

Colectiv a fost o poveste frumoasă, încheiată brusc, într-un mod pe care nimeni nu și-l dorea.
Ori de câte ori am avut nevoie de ceva, Alin a fost acolo și m-a ajutat. Iar la fel ca el, și Butch și Cătălin au pus umărul la o industrie muzicală mai bună, care însă mai are multe probleme, adânc înrădăcinate în sistemul bolnav românesc, unde trebuie să faci multe compromisuri, iar pasiunea nu te hrănește.

Sper din tot sufletul să nu se mai întâmple o asemenea tragedie. Sper să nu mai simt niciodată un astfel de amestec emoțional, compus din tristețe, ură, furie și neputință.
Odihniți-vă în pace, oameni frumoși!

În încheiere aș vrea să las videoclipul de mai jos, care surprinde perfect atmosfera de la fiecare concert din Colelctiv. O să-mi fie pe veci dor…

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , ,