LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Cum am folosit Facultatea de Jurnalism (FJSC) în interesul propriu

Ca pentru orice altă facultate din România, cuvinte și păreri împărțite sunt și pentru FJSC, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării pe numele-i complet, unde în fiecare an la admitere, pe un loc se bat 7-8 viitori studenți.

Și e mult, asta datorită faptului că, pe mulți îi atrage doar ideea de ”jurnalism”, fără a avea un răspuns la întrebarea care se află pe buzele tuturor profesorilor din anul I: ”De ce ai ales facultatea asta?”. Și atunci trebuie să te pregătești sau, mai bine zis, să te gândești de ce vrei la FJSC, dacă te ajută pe viitor.

Și aici consider că e problema, pentru că nu facultatea în sine contează, ci cum știi tu să o ”folosești”, cum știi să absorbi informațiile necesare de la profesori. Și urăsc nespus articolele care fac referire la comparațiile dintre facultăți (nu cred că stai să-ți iei licența la ambele, ca mai apoi să scrii un articol pe tema asta; e mai ”simplu” să-ți dai cu părerea în urma a ceea ce găsești pe Google).

Trecând peste partea introductivă și revenind la mine, n-aș fi vrut să intru în altă parte, lucru care mi s-a tot confirmat în cei aproape doi ani de când sunt studentă aici.
Pentru că-mi place muzica și mi-e ușor să vorbesc despre ea, am încercat să-mi fac aproape toate temele (desigur, acolo unde s-a putut) legate de domeniul ăsta. Și mi-a ieșit, cu note bune.
Am scris teme la multe materii, am vorbit cu profesorii despre hip-hop, despre susținerea lui Jay-Z din campania electorală a președintelui Barack Obama, despre casele de discuri și nu numai. Asta pentru că sunt deschiși și vor să te ajute.

În facultate teoria primează în fața lucrurilor practice. Da, sunt de acord. De asta trebuie să știi ce vrei, să iei ce consideri că-i mai bun din ăștia trei ani de FJSC și să te apuci încă din primul an să-ți cauți un loc în care să faci practică (ea este obligatorie în fiecare an) în domeniul care te atrage / în care vrei să muncești pe viitor. Știi și tu, e urât să te trezești în fiecare dimineață și să te gândești cu silă la locația pe care o numești ”loc de muncă”.

Facultatea este un bun prilej să te dezvolți, pe toate planurile. Ai timp să înveți (și aici nu mă refer doar la materiile alea obligatorii), să te distrezi, plus că o să-ți cunoști viitorii colegi de breaslă. 😛

Pot să spun că am ales cea mai bună facultate din România pentru interesul meu. Pe cât posibil, fac legături între cele învățate, cu aplicabilitatea lor în zona mea de interes. Și așa, brusc, totul devine mai simplu. 🙂

Sursa foto: college.usatoday.com

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , ,