LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Patru oportunităţi faine de voluntariat

Voluntarii sunt cei care fac evenimentele posibile (aţi citit primul motiv al articolului de aici, da? 😀 ), ei sunt cei care se asigură ca totul să iasă perfect, şi probabil aceia pe care nu mulţi dintre noi îi vedem. În ultimul an am tot fost (şi încă mai sunt) implicată în diferite proiecte de voluntariat şi îmi place tare mult ce fac! Singurul gust amar pe care îl am este acela că nu am descoperit mai devreme plăcerea de a fi voluntar…

voluntar

În străinătate voluntariatul este foarte bine văzut şi apreciat, lucru care sper să se întâmple şi la noi. Tot mai multe organizaţii caută volumtari pentru diferite evenimente, lucru care mă face să cred că suntem pe dumul cel bun. Acum, să trecem la treabă! Iată lista:

1. Voluntariat la Webstock 2013:
La fel ca şi în anii precedenţi, şi în anul acesta se caută voluntari pentru Webstock. Aşadar, dacă vă interesează modul în care sunt organizate marile eveniemente de pe la noi şi vreţi să faceţi parte din echipa Evensys, vă invit să aplicaţi! Evenimentul va avea loc pe 27 septembrie, de dimineaţă până seara. Aici aveţi mai multe detalii. Ne vedem acolo!

2. Voluntariat în cadrul „Let’s Do It, Romania!”:
Acesta este unul dintre proiectele pe care le-am susţinut încă de la început. În acest an fac parte din echipa judeţeană prahoveană, lucru care mă bucură tare mult!
Ziua de Curăţenie Naţională are loc pe 28 septembrie, fapt pentru care se recrutează voluntari pentru punctele de înregistare din ziua respectivă. Este nevoie de 30 de persoane. Dacă vrei să faci parte din echipa de organizare „Let’s Do It, România!” în Bucureşti, trebuie să-ţi trimiți CV-ul până la data de 20 septembrie 2013. Articolul de pe site îl găsiţi aici.
Şi echipa din Ploieşti (Prahova) este în căutare de coordonatori locali! Îmi puteţi trimite atât mie (liviaiusan@gmail.com) cât şi coordonatoarei locale, Pantilimon Florentina (florentina.pantilimon@letsdoitromania.ro) un mail însoţit de CV. We wait for you!

3. Voluntariat la Romanian International University Fair:
Sau prescurtat RIUF, cel mai mare eveniment educaţional din România şi Estul Europei. În ultimul an am participat şi eu, însă nu ca voluntar. Am fost să mă interesez de facultăţile din străinătate, ce profile au dar şi care sunt taxele. Voi participa şi la ediţia din toamnă (19 şi 20 octombrie – Bucureşti, 22 octombrie – Constanţa şi 24 octombrie – Timişoara) din Capitală, mai ales că este ultimul din liceu şi trebuie să mă hotărăsc ce fac mai departe.
Înscrierile se fac aici.

Şi nu în ultimul rând…
4. Voluntariat la Festivalul Internațional de Film de Animaţie Anim’est:
Un alt eveniment ce nu trebuie ratat, asta mai ales dacă eşti pasionat de filmele de animaţie! Cea de-a 8-a ediţie va avea loc între 4 şi 13 octombrie la Bucureşti (uff, eu sunt la liceu în perioada asta). Deadline-ul este 9 septembrie, aşa că, grăbiţi-vă! Aveţi aici toate detaliile de care aveţi nevoie.

Voluntarii nu sunt plătiţi nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit.” – Sherry Anderson

La ce evenimente vă veţi înscrie ca voluntari?

Tags: , , , , , ,