LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Lumină pentru Ursici

Ieri citeam la Manafu pe blog, un articol care m-a mișcat și m-a întristat în același timp.

În 2013, în era comunicării și a vitezei, în perioada în care majoritatea dintre noi nu ne-am vedea fără internet, fără telefoane mobile și tehnologie de ultimă oră, în România încă există sate în care nu există curent electric. Practic, oamenii respectivi mănâncă, muncesc, fac treburile casnice iar copii lor scriu la lumina lumânării. În câteva cuvinte, TRĂIESC ca în Evul Mediu. Un astfel de exemplu este și așezarea din Ursici, aflată în judetul Hunedoara, la 450 de km de București. Acolo sunt 15 gospodării în care locuiesc aproximativ 50 de oameni, majoritatea vârstnici.

Ei nu își doresc nimic mai mult decât lumină. Din păcate, singura soluție sunt panourile solare, dar acestea sunt extrem de costisitoare (unul costă 500 de euro). Dar (mereu există un „dar”), sunt sigură că din moment ce știrea circulă de la unii la alții astfel încât să ajungă și la urechile persoanelor binevoitoare, vom reuși să-i ajutăm pe bieții oameni să ducă o viață cât de cât normală.
Am pus și un banner pe blog, pe care cu siguranță l-ați văzut și pe care îl puteți descărca de aici (plus alte culori și mărimi), iar aici aveți întreaga poveste, pe care vă invit să o citiți. Nu uitați că se pot face donații în contul Asociației Free Miorița.

Haideți să nu mai fim nepăsători, să ne vedem de ograda noastră, ci să vedem și împrejurimile și oamenii care ne cer ajutorul!

Tags: ,