LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Ce sunt bloggerii, de fapt?

De fiecare dată când sunt întrebată cu ce mă ocup, spun că sunt elev şi blogger. Să fii elev nu este ceva neobişnuit, dar când lumea aude de blog şi respectiv de faptul că tu eşti blogger, ai parte de reacţii dintre cele mai ciudate (cel puţin aşa mi s-a întâmplat mie). Unii mai nefamiliarizaţi mă întreabă ce înseamnă de fapt această îndeletnicire, alţii sunt entuziasmaţi de ceea ce fac, pe alţii nu prea „îi mişcă”. Până acum definiţiile date au fost unele asemănătoare, dar nu am oferit niciodată una „oficială” (apropo, există aşa ceva? 🙂 ). Şi totuşi…

ce sunt bloggerii

Bloggerii pur şi simplu discută între ei. Fac greşeli gramaticale. Sar de la un subiect la altul. Se întrerup unul pe celălalt pentru a pune întrebări, a face sugestii, a contesta argumente. Aceste conversaţii contribuie la crearea încrederii reciproce.

Pe de altă parte, bloggerii, precum şi mulţi alţi oameni sunt în general suspicioşi faţă de limbajul rafinat şi precis al purtătorilor de cuvânt oficiali.

Bloggerii nu te pun să semnezi termeni şi condiţii, nu îţi impun restricţii de proprietate intelectuală şi nici advertismente despre prospecte de medicamente.

Bloggerii buni sunt vorbăreţi şi dispuşi să aibă relaţii cu fel de fel de oameni.

Bloggerii lărgesc amploarea unui eveniment dându-i o acoperire globală, mai mult decât o fac jurnaliştii tradiţionali.

Iar blogul…

este cu adevărat simplu. Nimic mai mult decât o pagină personală de Internet în care informaţiile sunt dispuse în ordine invers cronologică.

Blogging-ul este primul instrument adecvat care permite oamenilor din companii să emită mesaje direct către audienţă – şi să primească reacţii din partea acesteia, ceea ce nu se poate spune despre presă sau despre alte medote tradiţionale de comunicare.

Toate aceste definiţii au fost extrase dintr-o carte cu şi despre blogging, despre care v-am scris aici. Cum vi se par? Voi cum i-aţi descrie pe deţinătorii jurnalelor online?

Tags: ,