LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Elon Musk by Walter Isaacson, în septembrie 2023

Pentru ce (mai) e bun contul de Twitter în 2023? Pe lângă informații și meme-uri, să vezi când anunță Walter Isaacson noua sa carte: Walter, autorul biografiilor despre Steve Jobs, Jennifer Doudna, Leonardo da Vinci, Benjamin Franklin și Albert Einstein, a anunțat pe contul său de Twitter că în luna septembrie, mai exact pe 12 septembrie apare oficial noua sa carte, cea despre Elon Musk.

Și m-am bucurat instant, pentru că știu cât de mult m-a captivat prima carte citită despre Elon, „Tesla, SpaceX şi misiunea construirii unui viitor fantastic”, carte apărută în România tot la Editura Publica:

Spun tot pentru că spoiler alert: și noua carte despre el tot acolo va apărea. De parcă nu era de ajuns că am zeci de cărți de la Publica… oh, glumesc, desigur! Keep ‘em coming! 🙂 Au o mulțime de cărți bune, despre business, branding, marketing, Social Media, dezvoltare personală, până la climat și biodiversitate, design și medicină.

Revenind la prima carte despre Elon, mi-a plăcut să citesc despre un om care nu a ajuns ușor acolo unde este acum, deși a devenit din ce în ce mai cunoscut și multă lume își face o părere fără să încerce să afle mai multe, despre cum a pornit SpaceX și cum a preluat Tesla, cum a fost pus să aleagă între cele două și ce decizie a luat (ușor de intuit acum, nu?), dar și prin câte a trecut, felul în care gândește și ce scop declarat are. Să citești despre un om care vrea să ducă omenirea pe Marte (și face și eforturi în zona asta, nu doar vorbește despre cum și-ar dori) este cel puțin fascinant.

Revenind la Walter Isaacson, mă aștept ca această carte să fie și mai bună ca cea menionată anterior, pentru că mi-a demonstrat (mie și întregii lumi) că nu exista o persoană mai bună să scrie o carte despre Steve Jobs decât el. Și cel mai probabil așa va fi și în cazul lui Elon. Îl menționez pe Steve Jobs pentru că în amândoi văd multe asemănări și sunt, după părerea mea, printre cei mai mari inovatori ai lumii în care trăim: Steve a revoluționat multe industrii: cea a computerelor personale, a telefoanelor, a tabletelor, a muzicii ș a filmului de animație. Iar Elon Musk a revoluționează deja viitorul prin SpaceX și Starlink, Tesla, SolarCity, Neuralink, The Boring Company, OpenAI, Twitter și cine știe ce va mai urma.

Timp de doi ani, Isaacson l-a urmărit pe Musk, a participat la întâlnirile lui, s-a plimbat prin fabricile lui cu el și și-a petrecut ore întregi intervievându-l pe el, pe familia lui, prietenii, colegii și adversarii săi. Rezultatul este povestea interioară revelatoare, plină de povești uimitoare despre triumfuri și frământări, care răspund la întrebarea: sunt demonii care îl conduc pe Musk și ceea ce este necesar pentru a stimula inovația și progresul?via Simon and Schuster

Până în septembrie, dacă nu ai făcut-o deja, bucură-te de celelalte cărți scrise de Walter Isaacson, aici, aici, aici sau chiar aici,

Sursă foto