LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Cum a fost – Grasu XXL vs Loredana @ Red Bull Music SoundClash

Sursa foto © BOGDAN BUDA / RED BULL CONTENT POOL

S-a desfășurat, pentru al doilea an consecutiv, Red Bull Music SoundClash în România, eveniment ce constă în confruntarea a două proiecte muzicale diferite, sub ideea de SoundClash.

Anul trecut am avut CTC vs Carla’s Dreams, iar anul ăsta Grasu XXL vs Loredana.

Cum scriam și pe Facebook, tot după eveniment, m-am bucurat că a câștigat din nou proiectul pe care l-am susținut: anul trecut am „votat” CTC, iar acum Grasu XXL.
Spre deosebire de anul trecut însă, publicul a fost puțin cam… liniștit. Cel puțin la început. Dar, până la final, toți cei prezenți și-au făcut simțită prezența prin strigăte pentru artistul pe care-l susțineau.

Pe partea de organizare, gazda serii și MC-ul Red Bull Music SoundClash a fost tot Adrian Despot, însoțit de DJ Undoo. S-a păstrat și structura: scenele au fost tot una în fața celeilalte, de-o parte și de alta a Sălii Polivalente din București.

De departe cel mai tare lucru din ediția asta a fost cel din cadrul ultimei runde, „The Wild Card”, când Grasu a venit cu piesa „Azi Nu”, iar la final l-a adus pe scenă pe Tudor Chirilă pentru a continua cu „Nu am chef azi”, piesă lansată de Vama Veche în 1998. Nu m-am așteptat, deși de foarte mult timp îmi doream tranziția asta! Dar s-o luăm cu începutul! 🙂

Pentru încălzire, fiecare a cântat câte trei piese proprii, iar apoi au urmat rundele. Prima a fost „The Cover”, unde ambii artiști ne-au prezentat versiunile lor pentru „Knocking On Heaven’s Door” semnată Bob Dylan.

A doua rundă, „The Take Over”, a fost printre preferatele mele! Timp de patru piese, fiecare îi prelua celuilalt melodia, iar printre ele, Grasu XXL a venit și cu „Fără Filtru”, pe care Loredana a continuat-o cel puțin genial: a introdus, printre alte piese legate de prenumele „Maria”, și „Maria Maria” de la Carlos Santana. Și s-a auzit tare, tare bine!

În a treia probă, DJ Undoo a propus alte trei stiluri diferite de muzică, pe care cei doi le-au folosit în muzica lor: jazz, muzică simfonică și rock. Astfel am auzit pentru prima dată piesa „Deja Vu” semnată Grasu și Ami în varianta live, una jazz, intepretată de amândoi, căci Ami a fost invitata lui Grasu pe scenă. Au venit apoi și fetele de la Muse Quartet, pentru intepretarea piesei „Tare frate”. În tot acest timp, Loredana a venit pe scenă cu o întreagă echipă, de instrumentiști și dansatori, care i-au făcut piesele să sune diferit față de ce știam cu toții. Și o apreciez enorm pentru tot efortul pe care l-a depus, pentru că a făcut un adevărat spectacol! Este fără îndoială una dintre cele mai bune voci ale României, din toate timpurile. Am auzit „Zig Zagga”, „Depărtare”, „Bună Seara, iubite!”, dar și alte piese care au făcut istorie într-o nouă interpretare.

Spre final, pentru că tot vorbeam despre partea mea preferată de la Red Bull Music SoundClash-ul din acest an, a venit și runda mea preferată, „The Wild Card”. După „Azi Nu” de la Grasu XXL și Guess Who (pe care l-am văzut în public), a urmat Tudor Chirilă cu „Nu am chef azi”. Și n-o să uit asta prea curând! Mi-a plăcut energia lor, s-au completat foarte bine pe scenă!

Foarte, foarte tare a fost și invitatul Loredanei, Smiley. Amândoi au cântat „Oficial îmi merge bine” de la Simplu, urmată de „Lumea e a mea”, piesa pe care ea a cântat-o acum mulți ani, alături de B.U.G. Mafia, tot la Sala Polivalentă din București.

După ce s-a anunțat câștigătorul, la final, am auzit un „We Are The Champions” cântat de Loredana și Grasu XXL care mi-a făcut seara și mai frumoasă! Cu siguranță n-o să fie prima și ultima colaborare dintre ei, cum însăși Loredana a spus pe scenă. Mai ales că se înțeleg tare bine… 🙂

Și așa cum spune și Red Bull (s-a confirmat o viitoare ediție, în mod indirect 😀 ), ne vedem la anu’!

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , , , ,