LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

„Orice profesie ai alege, s-o faci perfect!” – cea mai importantă lecție învățată la Webstock 2018

Când vine vorba de Webstock, în fiecare an am ajuns să aștept cu nerăbdare primele discursuri ale speakerilor. Mă refer la cele de dimineață (anul ăsta sub sesiunea denumită „Inspiration Stage”), asta pentru că aflu poveștile unor oameni care fac ceva pentru ei, pentru oamenii din jurul lor. Ele mă inspiră să vreau mai mult de la mine, să vreau să dau mai mult pentru cei din jurul meu.

Primul care a urcat pe scenă anul acesta, la ediția cu numărul zece a evenimentului, a fost inventatorul Cornel Amariei, unul dintre cei mai inteligenți tineri de pe planetă, pe care abia acum am avut ocazia să-l descopăr (mulțumesc, Webstock!). Mi-a plăcut mult simplitatea cu care vorbește despre el, despre lucrurile importante pe care le face. Ne-a spus că este bine să faci ceva cu folos, care să aibă un scop, pentru că apoi va veni și răsplata, cu siguranță!

Se spune că este bine te concentrezi pe ceva, dar el a venit și ne-a spus ceva ce nu voi uita prea curând: „E important ca mereu să faci ceva nou, apoi o să vezi lucrurile prin mai multe unghiuri.” De asemenea, consider că la fel de important este, așa cum spunea și el, când faci ceva ce nu-ți place, să te oprești și să faci altceva, la fel cum atunci când treci printr-un moment mai greu, să nu te plângi, ci să cauți soluția și să mergi mai departe. Ah! Și încă ceva: TOTUL PORNEȘTE DE LA O PASIUNE. Apoi vine ideea prin care poți ajuta măcar o persoană. Apoi vine și remunerația. Întregul interviu cu el, luat de Cristina Bazavan la Webstock, poate fi citit AICI.

A urmat Andreea Esca, pe care o urmăresc de mult timp și pe care o apreciez pentru faptul că a rămas constantă prin ceea ce face, este o profesionistă desăvârșită dar, mai ales, pentru faptul că a știut mereu cum să se reinventeze. Printre cele spuse, lucrurile pe care le susține sus și tare și pe care le consider utile pentru oricine sunt:
1) atunci când vrei să faci ceva, trebuie să o faci bine, în detaliu;
2) orice profesie ai alege, s-o faci perfect!;
3) clasicul nu se demodează niciodată;
4) e bine să faci ceva pentru un timp mai îndelungat.
Întregul interviu cu ea, luat de Cristina Bazavan la Webstock, poate fi citit AICI.

Vlad Voiculescu a venit apoi, care alături de Dr. Vasi Rădulescu și Cabral s-au completat perfect, din punctul meu de vedere. Au vorbit despre România de azi, care are nevoie de instituții puternice pentru a face lucrurile să meargă mai departe, dar au vorbit în principal despre noi, cetățenii ei. Trebuie să ne implicăm mai mult, pentru că fiecare poate face lucrurile în așa fel încât să ne fie tuturor mai bine. Și dacă ne și unim, vom putea face lucruri cu un impact și mai puternic! Timpul trece și trebuie să ne implicăm, de azi dacă se poate, asta până nu e prea târziu…
Întregul interviu cu Vlad Voiculescu, luat de Cristina Bazavan la Webstock, poate fi citit AICI.

Înainte de pauză a venit și Laura Barbu (Brand & Marketing Communication Director, Vodafone) alături de Matei Dima și Delia, cea din urmă fiind și cea care ne-a bucurat cu interpretarea live a piesei „Trăiește Frumos”, din noua campanie Vodafone România.

În ultimele părți ale evenimentului am participat la „Galaxy Stage”, unde m-am bucurat să-i ascult iar live pe Florin Grozea & Bianca Adam, dar și pe Cristian China Birta & Vica Schipor-Doroftei (Bitdefender).

Concluzia vine din partea unui speaker care mă fascinează chiar și prin simpla ei prezență, mai precis Andrea Esca: „Orice profesie ai alege, să o faci perfect!”

Ne vedem sigur și la anul!

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , ,