LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

După premiile Grammy 2018

S-au întâmplat câteva lucruri extrem de importante la cea de-a 60-a ediție a decernării premiilor Grammy (care a avut loc pe 28 ianuarie în New York) și nu vreau să le las să treacă pur și simplu.

Întâi de toate, nu pot să neg faptul că am avut emoții pentru „Album Of The Year” la categoria rap și, de asemenea, m-am bucurat enorm când am văzut că a câștigat Kendrick Lamar premiul pentru „Best Music Video” cu „HUMBLE.”, același premiu pe care l-a câștigat și în cadrul ultimei ediții MTV EMA, acum acordat înainte de a începe gala.

„DAMN.”, cel mai recent album al lui Kendrick Lamar, este materialul pe care l-am ascultat cel mai mult în 2017, chiar din ziua în care s-a lansat. Țin minte că era vineri, iar duminică urma să cânte ca headliner la Coachella, în Statele Unite ale Americii. De vineri și până duminică mi-am făcut încălzirea pentru show, i-am ascultat toate piesele și nu mare mi-a fost mirarea când am văzut că deja recunoșteam pasaje din noile melodii, pe care le-a cântat în premieră acolo (show-ul fiind același cu cel pe care l-a adus în cadrul turneului de promovare al albumului din Statele Unite ale Americii și, pe care, probabil îl va aduce și în Europa, inclusiv la Sziget).

Pe lângă premiul mai sus menționat, Kendrick a luat TOATE cele 4 premii destinate rap-ului, ceea ce nu a putut decât să-mi confirme, iar, că este unul dintre cele mai bune albume lansate anul trecut. M-am bucurat și mai tare pentru ce-a obținut Kendrick și datorită faptului că JAY-Z a avut 8 nominalizări și-a pierdut în fața unui artist mai tânăr, care a crescut enorm în ultimii ani și care deja e iubit de-o lume întreagă. Cât despre JAY-Z, am tot citit pe Twitter (acolo unde am postat lucruri despre premii în timp real), opinii legate de faptul că nu a câștigat, plus că se observa cu ochiul liber că era cam supărat/ofticat când vedea că nu câștigă, deși are atâtea premii câștigate de-a lungul timpului

Marele câștigător al serii rămâne Bruno Mars, care a luat 6 premii, inclusiv pentru cel mai bun album, dar și pentru cea mai bună piesă.

Anul trecut r&b-ul și hip-hop-ul au depășit pentru prima dată în istoria Statelor Unite ale Americii rock-ul ca principal gen muzical ascultat acolo, conform noului raport semnat Nielsen, iar cele mai importante premii din ediția aceasta a premiilor Grammy s-au dus exact la aceste genuri. Coincidență sau nu, trăim vremuri interesante!

Asta a fost ediția mea preferată de până acum, fără prea multe dive, dar plină de momente frumoase și cu mulți artiști importanți prezenți acolo, plus mulți relativ noi, care promit mult. 2018, să fii cel puțin la fel de tare ca 2017, asta (și) din punct de vedere al lansărilor! 🙂

Sursă foto: Recording Academy / GRAMMYs

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , ,