LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Între „Campaign Speech” de la Eminem și recenta piesă semnată Guess Who pentru Cheloo

UPDATE: Cheloo i-a întors diss-ul lui Guess Who:

Așa cum le știu, probabil cele două tabere nu se vor împăca vreodată, dar îmi mențin părerea, respectiv faptul că sunt niște certuri pe care doar ei le pot rezolva, iar noi doar vedem ce fac pe plan muzical. 🙂

***

Într-o lume cu multă muzică pop care nu-ți transmite nimic, hip-hop-ul încă livrează un mesaj. Pentru că da, muzica nu-i doar despre „a da din cap pe beat”.

Mi se pare incredibil cum un nebun care are bani și vine cu idei tâmpite (da, da, la Trump mă refer) poate să candideze ca președinte pentru Statele Unite ale Americii în anul 2016. Mi se pare jenant să fii pus să alegi între doi candidați atât de slabi, asta din moment ce ultimul președinte este un exemplu demn de urmat din multe puncte de vedere (da, da, despre the one and only Barack Obama vorbesc) și pe care-l consider unul dintre cei mai deschiși la minte președinți ai tuturor timpurilor.

Mi se pare minunat cum artiștii își expun părerea fără să le fie teamă, păstrându-și astfel imaginea pe care și-au creat-o de-a lungul carierei: Eminem și echipa sa nu-și puteau alege un moment mai perfect pentru a anunța un nou album decât legându-se de alegerile care au loc în Statele Unite, lansând piesa „Campaign Speech”:

Pe scurt:

Asta se întâmpla în 2004, acum 12 ani. Versurile sunt aici.

De cealaltă parte, în România, se află Guess Who, care tot pe 19 octombrie a scos „O nouă piesă”:

E trist cum unii artiști își doresc să rămână băieții răi care erau acum vreo 20 de ani (da, da, despre Paraziții vorbesc), deși e clar că vremurile s-au schimbat, încercând să readucă în atenția publică certuri vechi, care oricum nu pot fi rezolvate decât între ei. DOC i-a răspuns lui Ombladon tot printr-o piesă, iar acum GW a făcut-o pentru filmulețul postat de Bendeac, care vrea să fie amuzant (nu, nu-mi place Mihai Bendeac, nu mi se pare un om cu umor).

Foto: facebook.com/eminem

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , ,