LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

În lumea muzicii nimic nu este mai important decât muzica în sine

Titlul nu este ales întâmplător, asta pentru că îi aparține lui Moby, un artist pe care-l apreciez tare mult, dar și pentru că apare la finalul unuia dintre cele mai recente proiecte lansate de The Economist, în care se discută despre industria muzicală și revoluția digitală (mulțumirile merg către Anca Lupeş, pentru că mi l-a arătat 😀 ).

Ce mi-a plăcut a fost faptul că au fost intervievați oameni care lucrează la 2 dintre cele mai importante case de discuri internaționale, artiști, dar și oameni care lucrează la serviciul digital Kobalt (care funcționează precum Tunecore/CD Baby, doar că e mai puțin folosit la noi).

Toți vorbesc despre importanța artistului, pentru că, indiferent de mediul în care se desfăşoară activitatea, offline sau online, fără el nu se poate face business.

Artistul este cel care vine cu creația, iar oamenii din jurul lui cu suportul material şi financiar de care are nevoie pentru a-l ajuta să ajungă la cât mai mulți ascultători.

Deşi mediul digital creşte pe zi ce trece, iar formatul fizic scade, casele de discuri au reuşit de-a lungul timpului să supraviețuiască prin artiștii pe care i-au avut și la fel precum casele de producție și de discuri independente, încearcă să găsească viitorul superstar, pentru un business stabil în viitor.

Două lucruri sunt certe: fără artişti nu se poate, iar muzica şi fanii sunt mereu pe primul loc. 🙂

Urmăreşte videoclipul AICI.

Sursă foto

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , ,