LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Oprește-te din ceea ce faci și ascultă ‘Blank Face LP’ semnat ScHoolboy Q

Nu mai știu când l-am auzit pentru prima dată pe ScHoolboy Q, dar cert e că s-a întâmplat acum mult timp. Vineri a lansat „Black Face LP”, cel de-al 4-lea material de studio din carieră.

În ciuda faptului că el însuși își descrie muzica drept una destul de întunecată, artistul ne întâmpină pentru prima dată cu o copertă de album care nu mai e alb-negru. Materialul conține 17 piese, iar printre cei care au contribuit la el se numără și Kanye West, Anderson .Paak, SZA, Vince Staples, Kendrick Lamar (care a scris pentru piesa „Overtime”), Swizz Beatz (care a produs piesa „Lord Have Mercy”), dar și Tyler, The Creator (care a produs piesa „Big Body”).

ScHoolboy Q - Blank Face LP

După lansarea penultimului său album, „Oxymoron” (care a obținut și discul de platină, fiind cel mai apreciat la nivel internațional dintre toate ale lui), în 2014, a intrat în depresie. Despresia a venit și din cauză că nu era pregătit pentru succes, avea o altă perspectivă asupra a ceea ce înseamnă să fii artist (la fel ca în cazul lui Kendrick Lamar, care a declarat același lucru într-un interviu mai vechi). Credea că totul se rezuma în a face un album, apoi în a avea doar câteva concerte și gata. Dar presiunea a fost mult mai mare…

În continuare are regrete legate de faptul că simte că-și pune muzica și fanii pe primul lor, în detrimentul familiei, dar și de faptul că nu a petrecut mai mult timp alături de fata sa de 6 ani. Toate astea se regăsesc pe noul material, pe care nu l-a lăsat să fie atât de întunecat precum erau primele piese scrise pentru album (și pe care spunea că nu le vom auzi niciodată).

Pentru a crește vânzările, el alături de echipa sa a început să meargă în diferite locații din Statele Unite ale Americii, unde semnează CD-uri (ceea ce e super drăguț, pentru că astfel se simt și fanii mai aproape de artist):

Îmi place mult piesa care dă numele materialului, unde Anderson .Paak spune: „Be what you wanna be as long as you get the money right”. M-au prins rău și piesele „THat Part”, „Ride Out”, „Neva CHange”, „Big Body”… Mai continui? :))

Albumul poate fi ascultat pe serviciile de streaming (inclusiv Zonga 😛 ), cumpărat de pe iTunes. Cât de curând posibil o să apară și-n magazinele de specialitate din România.
Găsiți toate creditele AICI.

Citește și: Schoolboy Q: Why the Reluctant Rap Star Almost Quit

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , ,