Go and brand yourself! (Chinezu @ MMB)
Nu mai ştiu când l-am ascultat pentru prima dată în cadrul unui eveniment pe Cristian China Birta (Chinezu), cert e că mereu îl urmăresc cu mare interes, iar la conferința Mastering the Music Business nu s-a lăsat mai prejos şi a venit cu informații din lucrurile învățate de-a lungul anilor.
Aşa cum zicea şi el, din moment ce eşti blogger, artist, faci ceva în online, eşti brand. Sau ar trebui să fii, asta dacă nu ai început deja.
Internetul a schimbat și în continuare ne schimbă comportamentul, dar și imaginea, pentru că zilnic suntem online. Și așa cum spunea și el, noi mergem la întâlniri etc. pentru… a ne vinde.
Și chiar dacă sună cam dur, așa e, pentru că ești artist, respectiv ai o poziție online, te ascultă oameni din România și multe alte țări, livrezi sentimente și influențezi mase, iar numele tău devine brand. Și trebuie să ai grijă de el, să-l crești continuu, pentru a scoate și venituri din ceea ce ai ales să faci în viață.
Și pentru că tot vorbim de brand, în cadrul prezentării sale a venit cu concluzii aplicabile indiferent de domeniu.
Auditul brandului:
a) A fi tu însuți ar trebui să fie cel mai simplu lucru din lume. A te arăta exact aşa cum eşti este o formă prin care îi respecți pe ceilalți şi prin care te respecți teribil pe tine însuți.
b) Ce cred alții despre tine înseamnă locul tău în lumea asta. Întreabă-i, ascultă-i, explică-le. După care întreabă-i din nou. Şi tot aşa.
Social media joacă de asemenea un rol crucial pentru brand, mediu care poate aduce riscuri, dar și multe beneficii.
Decalogul beneficiilor prezenței în social media:
– brand awareness;
– content marketing;
– umanizarea mesajului;
– feedback;
– buzz;
– optimizare;
– prevenție;
– imprietenire cu influencerii;
– testezi;
– costuri (mai mici, dar nu foarte).
Muzica = emoții transmise sufletelor
O definiție tot din cadrul prezentării, care mi-a plăcut și cu care sunt de acord. Este chiar dovedit științific că există anumite părți în creier devotate muzicii:
“There are theories that music is older than speech or language”, Dr. Horman-Haignere added. “Some even argue that speech evolved from music.” via Billboard
#vaurma…
Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!