LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Lucian Grainge, cel mai puternic om din industria muzicală (și) în 2016

Publicația Billboard a publicat recent topul anual al celor cel mai puternici oameni din industria muzicală, iar Lucian Grainge, CEO-ul Universal Music Group, este pe primul loc.

Nu m-a surprins, mai ales că este la curent cu tot ce se întâmplă, atât din punct de vedere al creativității, cât și al business-ului în sine, dar și al tehnologiei.

Deși de-a lungul timpului și mai ales acum, când streamingul este singurul care crește și începe să devină principala sursă de venit pentru industrie, mulți nu le-au mai dau multe șanse caselor de discuri, Lucian Grainge este excepția: o persoană de încredere pentru artiști, care este mereu acolo, gata să-i ajute.

Lucian-Grange-hero-billboard
Sursa foto: Billboard.com

Câteva dintre cele mai recente realizări:
– a menținut Universal Music Group pe primul loc în topul celor mai importante case de discuri globale și, de asemenea, tot UMG este la un pas de a fi numită drept cea mai dominantă companie din istoria muzicii;
– este omul din spatele tuturor celor 5 albume menționate în secțiunea ”Album of the year” la Grammy;
– 7 din cele 10 cele mai bine vândute albume din 2015 aparțin de UMG.

Și lista ar putea continua la nesfărșit, probabil. Mă bucur că și-a păstrat poziția, deoarece consider că acolo îi este locul. Este un om care îmi inspiră încredere, mereu pozitiv, pe care-l apreciez de la depărtare (până ne-om vedea, mai e). 🙂
De asemenea, din punctul meu de vedere are cei mai tari artiști. Keep on going, Mr. Grainge!

Lucian Grainge a ieșit pe primul loc și în 2015 (de atunci aveți articolul scris pe Suburban Magazine).

Întregul top 100 este AICI.

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , , , , , ,