Webstock 2015 – evenimentul care a schimbat regulile jocului

Webstock devine o tradiție pentru din ce în ce mai mulți bloggeri, lucru care nu poate decât să mă bucure (între timp am realizat că este evenimentul meu – de social media – preferat).
În fiecare an Manafu şi întreaga echipă Evensys îşi dau tot mai mult interesul şi se întrec în idei din ce în ce mai inovative alături de brandurile partenere ale fiecărei ediții, iar asta se vede prin feedback-ul mereu pozitiv al participanților.
Webstock a devenit de 8 ani deja ziua AIA din an în care ştii că te vezi cu cei mai mulți bloggeri, asta în cadrul unui eveniment dedicat lor. Ştii că asculți speakeri faini, dar şi speakeri pe care speri să nu-i mai vezi niciodată, fie pentru că nu te atrage povestea spusă de ei sau, şi mai simplu, nu rezonezi cu domeniul din care vin şi nici nu vrei/nu te interesează. Mai ştii şi că ai şi câteva ore cumulate între prezentări în care poți să socializezi şi să intrii în „jocurile” brandurilor, care mai de care mai creative.
Ieri le-am făcut, ca în fiecare an (de trei încoace), pe toate cele menționate mai sus: am socializat, am ascultat cu interes o mare parte din speakeri, mi-am făcut deja nelipsita poză anuală de la standul HP şi nu numai.
M-am bucurat să-l ascult pentru prima dată pe Andrei Roşu ca speaker, de la care am reținut poate cel mai important pasaj al prezentării lui, respectiv acela că în viața noastră sunt importante două zile: cea în care ne-am născut şi cea în care am aflat răspunsul întrebării „de ce?” (întrebare care se referă la scopul nostru).
Pe Andrea Rossini (Vodafone România) l-am mai văzut şi anul trecut, însă mereu mă surprinde cu informații noi. Cea mai relevantă din acest an am considerat că este cea legată de „Fastest broadband cities in the world: 1. Singapore, 2. Hong Kong, 3. Ploieşti”, asta când mai toți românii credeau că cel mai rapid internet din România este/ar trebui să fie în Bucureşti.
Prezentarea lui mi-a adus aminte de citatul lui Mahatma Gandhi: „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” Cam pe asta mizează atât el cât şi întreaga echipă Vodafone, respectiv că tu eşti cel care poate face o schimbare, tu poți modifica regulile jocului (pe care trebuie întâi să le ştii, să fim totuşi clari 🙂 ).
Un alt speaker pe care mereu îl ascult precum un copil fascinat, este Cornel Ilie (VUNK), care a spus lucrurilor pe nume în ceea ce priveşte industria muzicală din România: nu avem specialişti, nu avem de la cine să învățăm (toți citim, individual, de prin cărți de afară, vedem studii de caz etc.).
De asemenea, ieri ne-a oferit spre vizionare în exclusivitate întreg #PrimulClipViu, care până atunci apăruse doar într-o primă parte:
Piele de găină, ca să zic aşa. 😀 Mi-a plăcut mult.
Pe Cabral de asemenea l-am văzut acum doi ani ca speaker, dar nu trebuie ratat, oricare ar fi oportunitatea! 🙂
Cum tema evenimentului din acest an a fost „The Game Changers”, Cabral ne-a oferit câteva exemple relevante în acest sens şi pentru că sunt de reținut, o să le enumăr:
– noi suntem construiți să fim egoişti;
– nu e greu să schimbi, e greu să schimbi în bine;
– „the game changers” contează pe termen lung, atâta timp cât aduc ceva nou;
– nu e despre bani, ci despre cât de mult vrei.
Deşi poate sună superficial, dar aştept cu nerăbdare ediţia viitoare a Webstock. Sigur ne vedem acolo!
Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!