LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Două despre Apple: iTunes interzis în UK + album nou de la Dr. Dre

Înalta Curte din UK a modificat zilele astea legea, astfel încât realizarea de materiale copiate după cele care au copyright, este ilegală.

Ce înseamnă asta?
Chiar dacă ai cumpărat muzica, nu o poţi copia fără acordul persoanelor titulare de drepturi (respectiv a celor care deţin copyright-ul pentru piesă). Cu alte cuvinte, iTunes promovează o astfel de practică ilegală, prin faptul că oferă spre copiere conţinutul audio/video de pe CD-uri pe hard disk-uri (care este o caracteristică iTunes).

Practic, orice tip de conversie este ilegală: nu poţi să copiezi o piesă pe care ai cumpărat-o de pe iTunes, nu poţi să faci un mixtape sau orice altceva (chiar dacă ai cumpărat muzica şi chiar dacă e pentru uzul personal), nu poţi să copiezi o piesă de pe un CD pe un stick pentru că… încalci legea din UK.

Deşi legea este împotriva consumatorilor de muzică, după cum însuşi cei din UK au declarat, aceasta a dorit să sublinieze că, deşi muzica se cumpără legal, ulterior ea se copiază cel puţin pe un hard disk şi un alt CD, asta după ce este cumpărată. Şi deşi este în mod specific pentru iTunes, ea se aplică tuturor serviciilor de descărcare de muzică, precum Apple Music şi Google Music.

Ascultătorii din UK ştiu de lege, într-o formă mai veche, asta pentru că a fost de asemenea folosită în trecut de agenţii pentru a-i pedepsi pe cei care făceau bani de pe urma copierii pieselor pe CD-uri, în scopuri comerciale. Este puţin cam dură pentru utilziatorii iTunes şi cu siguranţă vânzările din muzică vor fi afectate, însă rămâne de văzut în ce mod. De asemenea, legea urmează să se aplice începând cu vara asta.

Despre „Compton: A Soundtrack”, noul album semnat de Dr. Dre

Acesta reperezintă albumul cu numărul trei din cariera lui Dr. Dre, de asemenea şi ultimul, şi va lansa mâine pe Apple Music şi iTunes, în exclusivitate (nimic neaşteptat, aşa-i?).

Dre a declarat: „M-am simţit inspirat de film (Straight Outta Compton), astfel că am început să înregistrez albumul”.
Revenind la filmul „Straight Outta Compton”, acesta este cel care prezintă activitatea trupei în care şi-a făcut apariţia Dr. Dre, şi anume N.W.A, şi va apărea pe 14 august, după aproximativ 4 ani în care s-a lucrat la el.

Tot pentru Apple Music el a declarat că „Motivul pentru care albumul Detox nu a mai ieşit, a fost pentru că nu mi-a plăcut”.

Lucrul neaşteptat vine însă aici, pentru că toţi banii care vor veni de pe urma albumului se vor duce în construirea unui centru în Compton, pentru cei pasionaţi de artă.
De asemeena, albumul conţine colaborări cu bunii săi prieteni şi colegi, Ice Cube, Eminem, Kendrick Lamar, Xzibit şi Snoop Dogg.

Tracklist:

1. Intro
2. Talk About It
3. Genocide
4. It’s All on Me
5. All in a Day’s Work
6. Darkside / Gone
7. Loose Cannons
8. Issues
9. Deep Water
10. One Shot One Kill
11. Just Another Day
12. For the Love of Money
13. Satisfiction
14. Animals
15. Medicine Man”
16. Talking to My Diary

Încă puţin… 😀 A apărut pe Apple Music, cu link aici.

Sursă foto: twitter.com/drdre

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , , , ,