LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Europa, nu-i da şansa României să câştige la Eurovision!

eurovision-song-contest_-_no_year

Pentru că suntem patrioți, ținem cu România. Nu contează că piesa e probabil mediocră, în limba română (la un concurs INTERNAȚIONAL) sau cum mai vreți voi.

Mă bucur că nu a câştigat România, pentru că ar fi câteva chestii de menționat:
1. Dacă ar fi să câştige România, TVR s-ar ocupa de organizare.

Şi aici vine partea nasoală, pentru că sigur nu ar fi în stare.
Sunt deja datori cu sume mari la EBU, European Broadcasting Union, respectiv au probleme cu transmisiile live a unor evenimente precum Campionatul European de fotbal din 2016, Eurovision şi nu numai, în sensul că s-ar putea să rămână fără ele dacă nu-şi plătesc datoriile (puțin probabil). Un articol bun de citit pe tema asta este aici.

Plus de asta, să nu mai aud placa aia cu „desigur, numai Republica Moldova ne susține”, pentru că se gândesc şi organizatorii, pe lângă show în sine şi la cine e în stare să-l organizeze mai departe, la piese. Dacă nu place publicului, nu mai insista (am avut piese şi pe locul 3, deci se poate).

2. Nu avem o locație pentru organizare.

Că doar n-om face în incinta curții TVR!
Plus că, în general, România nici nu prea are locuri special amenajate pentru concerte (poate vă trece Arena Națională în minte ca şi locație, dar n-a fost construită pentru asta; trupe precum Depeche Mode au cântat acolo pentru că, pur şi simplu, nu aveau unde).

Aici ar fi multe lucruri de menționat, dar care țin de infrastructură şi cu care organizatorii de evenimente din România se luptă, fără rezultat, de ani buni deja.

3. Scuze Voltaj, dar ați dat-o în bară din prima anul ăsta.

TVR, cum să trimiți o piesă în limba română să concureze cu altele în limba engleză, pe care o ştiu cam toți?!?
Ca să câştige Voltaj, ar fi însemnat că instrumentalul era genial şi nu mai era efectiv nevoie să înțelegi versurile, pe care oricum le înțelegem numai noi, vorbitorii de limba română.

Aşadar, Europa, dacă-ți respecți show-ul, nu-i da şansa României să câştige Eurovisionul, cel puțin nu acum, când nu e pregătită.
Mulțumesc!

Sursa foto

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , , , , ,