LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

E tare să ai blog la 20 de ani

Zilele trecute am fost la evenimentul de prezentare al masterelor de Comunicare şi RP din cadrul Facultăţii de Litere, printre speakeri fiind și Raluca Duță (Chief of the Bridge, Golin), Anca Amariei (Senior PR Specialist South East Europe, Discovery) și Alex Ciucă aka Hoinaru.

Sinceră să fiu, nu m-am dus pentru a afla mai multe informații despre programele lor de master, ci datorită invitaților. Și bine am făcut!
La un moment dat, a venit vorba despre lucrurile pe care le poți face înainte să te angajezi. Blogul era unul dintre ele. 🙂

Blogul a fost dat ca exemplu în primul rând pentru că îți antrenează exercițiul scrisului. De-a lungul timpului (astăzi fac patru ani de când îl am, hehe) am cunoscut prin intermediul lui mulţi oameni faini, de la persoane care-mi citesc blogul la alţi bloggeri, de la persoane publice la oameni din agenţii de PR şi publicitate.
Ce-mi place mult la această activitate este că am libertate deplină.

Un alt lucru pentru care sunt bucuroasă că am blog, la 20 de ani, este acela că mi-am făcut conexiuni, chiar şi în domeniul PR-ului (pentru că asta studiez în prezent), chiar dinainte să intru la facultate. Cunosc oameni din diferite medii și consider că acesta este unul dintre cele mai faine beneficii pe care le pot avea de pe urma lui.

Alt lucru pentru care încurajez blogul este acela că, poți să înveți (sau mai bine zis te documentezi, asta înainte să scrii articolul) și să-i înveți și pe alții despre domeniul de care ești cel mai atras. La mine e muzica. Îmi place să scriu despre ea, despre ce este nou, interesant etc.
Blogul mi-a deschis multe uşi, chiar în acest domeniu. Un exemplu recent este Suburban Magazine, site la care sunt deja de un an şi la care încerc să fac lucruri cât mai faine şi mai de impact (o ultimă „ispravă” de care sunt foarte mândră este colaborarea cu Zonga, de care sunt foarte bucuroasă).

Dacă vrei să faci jurnalism (sau doar te pasionează domeniul), începe cu un blog. Nu îți spune nimeni ce să scrii și cum să scrii. Depinde doar de tine, iar dacă te ții de el, înseamnă că o faci din plăcere. Iar la 20 de ani, să faci lucruri din plăcere este mai mult decât benefic.

Tags: , , ,