LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

The City of Energy: cultură urbană în București, Constanța și Timișoara

Știți despre isprava organizatorilor premiilor Grammy? 🙂 Ei bine, aceștia i-au invitat pe Macklemore și Ryan Lewis în New York să cânte „Can’t Hold Us„, în autobuz.
Mi-am adus aminte de această frumoasă inițiativă aseară, când a avut loc în București petrecerea de încheiere a proiectului The City of Energy.

downloadfile-3

http://instagram.com/p/wwTrnZm8CB/

De ce?
Pentru că a fost mai mult de atât. Un party pe 4 roți: un autobuz special amenajat de petrecere, Gojira și Planet H la microfon (și butoane) și peste 50 de tineri Bucureșteni, printre care și eu, cărora li s-a făcut cunoștință cu cele mai noi posturi de transformare adăugate în galeria de artă a proiectului City of Energy 2014.
Turul a fost următorul: plecare de la Ateneul Român spre piața George Enescu, Arenele BNR (post pictat de Obie Platon), apoi postul din zona Grozăvești dedicat studenților și tinerilor din campus și posturile de transformare ale artiștilor Fear și Suflor din Calea Giulești și parcul Kiseleff).

downloadfile-1

De la „Ni**as in Paris” la „Macarena”, Gojira și Planet H au menținut atmosfera în modul lor specific: cu mix-uri originale și glume subtil presărate printre momentele scurte și amuzante în care am rămas fără curent.
La fiecare oprire am putut trimite cărți poștale celor dragi și am luat parte la workshop-ul de light painting susținut de Igu (Cristian Vasile, fondatorul proiectului București Optimist).

Alte posturi de transformare care fac parte din City of Energy: în stațiunea Mamaia (post dedicat Mării Negre și simbolurilor marine, semnat de către Mihai Comănescu) și în Timișoara (post pentru comemorarea celor 130 de ani de la inaugurarea sistemului electric de iluminare stradală din oraș, semmat de Alex Baciu).

Acum 4 ani Enel România lansa acest proiect, numit City of Energy, program demarat cu scopul de a energiza viața orașului prin artă urbană, culoare și creativitate.

Rezumatul acestor 4 ani: peste 20 de posturi de transformare ale Enel România din București, Constanța și Timișoara au fost redate comunității drept suport pentru artă urbană. Momentan au fost implicați în proiect peste 25 dintre cei mai apreciați artiști urbani ai momentului.

Castelul Bran

Poze cu posturile de transformare Enel găsiți pe pagina City of Energy de pe Tumblr.

În drum spre casă am luat un alt autobuz, simplu (ca să nu zic normal) de această dată.
Oh, Doamne, cât de mult mi-aș dori ca fiecare primbare a mea cu RATB-ul să fie ca cea de aseară, cu muzică și oameni faini! Jur că aș întârzia mereu! :))

Vouă cum vi se pare? 😀

UPDATE: a apărut și videoclipul.

Tags: , , , , , ,