LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Back to school: uniforma şcolară

Mai sunt câteva zile şi începe şcoala. Elevii încep să se împartă în două categorii: cei cărora le pare rău că începe şcoala şi… cei care dimpotrivă o aşteptau. Se fac ultimele pregătiri. Lista în mână, mers la cumpărat rechizite. Un aspect important îl reprezintă ţinuta, motiv pentru care o să vorbim puţin despre uniforma şcolară.

Ţin minte ziua în care am aflat că va trebui să port la liceu uniformă şcolară (şi nu pentru o perioadă scurtă, ci pentru patru ani). Cămaşă purtasem până atunci doar la aşa zisele orele deschise, ore în care eram asistaţi la lecţii şi trebuia să fim eleganţi. De pantaloni de stofă nici nu se punea problema. Urma să am prima experienţă cu ei. Aşa ciudat a fost momentul în care m-am privit în oglindă îmbrăcată cu uniformă…

Privind în prezent, nu regret. Sunt mulţumită de alegerea făcută. Pantalonii s-au mai diversificat din punct de vedere al materialului utilizat, ceea ce este ok, nu eşti obligat să porţi întocmai vechii şi veşnicii pantaloni cu dungă la mijloc!
Cât despre cămăşi, îmi plac cele simple (am observat tendinţa producătorilor de a pune o dantelă pe ici, o floare pe colo, meh!).

school_kids

Tips & Tricks:
1. Uniforma înseamnă prestanţă. Altfel se uită cineva la tine când te vede în uniformă decât în blugi şi tricou. 🙂
2. „Adio” minutelor/orelor dedicate eternei întrebări: eu cu ce mă îmbrac azi?
3. Costuri mai reduse. Pe an îţi trebuie câteva perechi de pantaloni (două, trei maxim), plus două – trei cămăşi.
4. Dispar diferenţele dintre colegi: ăla e mai bogat…
5. Poţi adăuga la ţinută fie o vestă, o cravată colorată sau un papion. Toate aduc un plus de stil, mai ales că de ceva timp papioanele sunt la mare căutare. Mie îmi plac tare mult!
6. Vă veţi forma un stil vestimentar elegant şi deloc agresiv.

Voi ce părere aveţi despre uniforme? Aţi purtat la liceu, purtaţi la locurile de muncă?

Foto via (tot acolo găsiţi şi un articol drăguţ despre uniforme :D).

Tags: ,