LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Un „1 mai muncitoresc” la mare

Dacă ieri tot v-am vorbit despre un serviciu fain de carpooling, astăzi o să discutăm despre una dintre destinaţiile preferate de turişti pentru 1 mai.

Majoritatea când aud de prima zi a lunii mai, se gândesc cu siguranţă la mare (recunosc, şi eu fac la fel :)) ). Nu numai noi aşteptăm să ajungem pentru prima dată în acest an la malul mării pe o vreme aşa frumoasă şi caldă, numai bună de făcut plajă, ci şi patronii de terase şi restaurante, care aşteaptă cu nerăbdare sosirea turiştilor şi începerea unui nou sezon.

Cea mai frumoasă şi căutată staţiune de pe întreg litoralul, este desigur Mamaia, situată la nordul Municipiului Constanţa, aceasta fiind una dintre cele mai solicitate staţiuni, asta cu siguranţă şi pentru că are Satul de Vacanţă, parcul de distracţii Aqua Magic, telegondola, nenumărate cluburi, Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia şi mai nou are şi un imn propriu.

Cu atâtea posibilităţi de petrecere a timpului, cu siguranţă vacanţa (fie ea şi una de câteva zile) va fi cu certitudine una reuşită!
Un hotel fain este Hotel Dorna Mamaia, aflat la 200 metri de plaja Ipanera. Acesta oferă o privelişte frumoasă, cu vederi la mare sau la lacul Siutghiol.
Pe lângă atracţiile menţionate mai sus, dacă alegeţi să mergeţi la Hotel Dorna, puteţi vizita Parcul Arheologic dar şi Piaţa Ovidiu din Constanţa. Preţurile sunt unele rezonabile, camerele sunt dotate cu minibar, televizor, baie şi birou, iar pentru iubitorii de sport există teren de tenis de masă sau teren de mini-golf. La restaurant se pot savura atât mâncăruri româneşti cât şi internaţionale, dar puteti bea şi o băutură răcoritoare la terasă.

Acestea fiind spuse, aştept să-mi spuneţi cum şi pe unde vă veţi petrece 1 mai-ul muncitoresc, şi pentru că suntem la final de articol, vă doresc un 1 mai frumos, fie el petrecut la munte, mare, acasă, etc! 😀

P.S.: CFR a suplimentat numărul trenurilor spre litoral, timpul fiind unul record pentru călătorie, şi anume 2 ore şi 40 de minute. Tare, nu? 😀

Tags: , ,