LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Sindromul „Made in China”

În ultima perioadă, China s-a dezvoltat enorm de mult, şi deşi a fost această criză care pe România a cam îngenunchiat-o, pe China au făcut-o să prospere, astfel că, nu mai e mult până când ea va fi forţa dominantă de pe Terra…

Nu cred că există vreun român (şi nu numai) care să nu fi dat vreodată în viaţa lui de vreun obiect sau altul pe care să scrie „Made in China”, aşa-i?
Pe mine deja mă obsedează aceste cuvinte, poate şi pentru că am fost invadaţi de chinezării, multe dintre ele fiind obiecte de care nu ne dăm seama. Dacă vă uitaţi bine în jurul vostru, cu siguranţă o să găsiţi ceva pe care să scrie că-i făcut în China.
La un moment dat, a fost şi o glumă pe Tumblr (click pe link pentru poză) legată de „Made in China”, şi anume că ar fi în topul celor mai citite 3 cuvinte din lume. :))

Pentru că locuiesc în România, desigur că mi-e drag (oricât de mult aş fi eu supărată pe ţară şi aş critica-o) să văd cât mai multe produse, alimentare şi nu numai, „Made in Romania”! Unul din lucrurile făcute în România de care eu sunt foarte mândră, este bicicleta mea, cu care ies în fiecare seară.
Majoritatea bicicletelor sunt ori DHS, ori RICH. A mea este mai specială. Este de la Velors şi este românească 🙂 Pe lângă site-ul velors.ro care este scris pe ea, site care din păcate nu există (te trimite la richmotors.ro…), pe bicicletă scrie şi „Made in Romania„, scrisul fiind mai mic, ce-i drept.

Revenind la „Made in China”, singurul lucru de acolo pe care chiar îl plac, este o pereche de beţişoare, primite cadou, beţişoare pe care încă aştept să le folosesc, deoarece nu am avut ocazia până acum.
În fine, m-am cam lungit cu vorba. Aveţi şi voi sindromul „Made in China” ca mine? :))

Sursa foto

Tags: , , ,