LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Despre download-urile de pe internet

Am zis ca primul post din 2012 să fie despre.. muzică. Aşadar, în cele ce urmează vom vorbi despre download-urile de pe internet.

Cu toţii descărcăm de pe net, aşa-i? Şi chiar dacă nu recunoaştem, cu toţii o facem.. mai ales că suntem în secolul 21, secol în care suntem înconjuraţi de internet, şi secol în care nimic nu se mai face fără el.

Deşii unii artişti nu sunt de acord cu asta (şi le dau dreptate), căci ei lucrează cu trup şi suflet pentru acele albume/piese făcute într-un timp mai lung sau mai scurt de timp, iar voi le descărcaţi în mai puţin de câteva minute.
Ca să nu mai spun că pentru download nu se iau bani..

Pe de altă parte, exista şi ceva bun în aceste download-uri. Ce anume?! Păi după ce descarci albumul de pe net, posibil să-ţi placă sau nu.
Să presupunem că-l asculţi, şi-ţi place. Ce e de făcut? Eu zic că următorul pas pe care-l poţi face este să.. cumperi albumul. Asta dacă-ţi place, desigur!

În România această parte nu prea e dezvoltată (încă..). Nu prea există site-uri de unde să cumperi albume, cum este de exemplu Amazon, unde poţi găsi pe lângă albume, electronice, carţi şi altele, la preţuri acceptabile.
Amazon are până acum site-uri doar pentru Canada, China, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Spania şi Statele Unite iar în cazul în care că vă întrebaţi dacă puteţi cumpăra şi voi (albume-n cazul de faţă) de la ei, există Amazon.co.uk.

Revenind la download-uri, eu sunt de acord cu ele, atâta timp cât după ce asculţi albumul îl şi cumperi! 🙂

Tags: ,