LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Beyoncé la Beychella… pardon, Coachella (2018)

WOW! Asta am spus și în timpul concertului, dar și după. Show-ul ei de la Coachella a fost perfect! Probabil cel mai impresionant și bogat show de până acum din toată istoria festivalului!

Este prima femeie de culoare care a fost headliner în cadrul Coachella, așa că a fost, este și-o să rămână un moment important din istoria festivalului, moment pe care ea însăși l-a menționat în cadrul show-ului, mulțumindu-le organizatorilor pentru acest lucru.

Timp de două ore a cântat piese noi și vechi, toate imbinate perfect într-o producție spectaculoasă. A avut mulți, mulți dansatori pe scenă de-a lungul întregului concert (cu accent pe numărul mare de femei prezente), dar și o orchestră minunată, din care făceau parte, la fel, multe femei, care cântau la diverse instrumente, iar asta pentru că, mai ales prin muzica ei, sărbătorește femeia și puterea ei în societate. Plus că au fost pe scenă, pe rând: JAY-Z, colegele ei din cadrul proiectului Destiny’s Child, dar și sora ei, Solange.

Așa cum spuneam, a fost wow! Până și tranzițiile dintre piese au fost super bine alese! Se auzeau pentru câteva secunde piese de-ale ei sau piese cântate de alți artiști, care te introduceau în noile melodii pe care urma să le interpreteze.

Plus că despre asta este (sau ar trebui să fie) vorba când vorbim de un concert: piesele să nu fie interpretate ca pe CD. Căci dacă vreau să aud variantele alea, pot foarte bine să-mi cumpăr CD-ul, vinyl-ul, să ascult materialul pe serviciile de streaing sau mai știu eu ce.
Au fost variante extended, remixuri, bucăți din anumite piese luate și puse în alt context, asta pentru a suna diferit, ca să nu mai spun de diferența pe care a făcut-o orchestra în cadrul show-ului. A sunat altfel. A sunat atât de bine încât parcă mi-a părut rău că a durat doar atât…
Două ore e puțin, cumva. Cei implicați, în ciuda multelor ore de repetiții, au făcut totul să pară atââââââât de ușor. Și nu e!

După prestația asta, cuvântul „performer” ar trebui să fie sinonim cu Beyoncé. Jos pălăria pentru toată munca depusă! Sper să apară și pe DVD sau ceva, că show-ul ei de la Coachella ar trebui văzut de oricine e pasionat de industria muzicală!

Nu uita: festivalul se transmite live și pe YouTube, asta doar în prima săptămână (13-15 aprilie 2018), ca în ultimii ani.

Setlistul pentru concertul semnat Beyoncé de la Coachella (2018):
1. Crazy In Love (feat. JAY-Z)
2. Freedom (feat. Kendrick Lamar)
* James Weldon Johnson – Lift Every Voice and Sing (cover)
3. Formation
4. Sorry
5. Bow Down / I Been On
6. Drunk in Love (feat. JAY-Z)
7. Diva
8. ***Flawless (feat. Chimamanda Ngozi Adichie)
* Nicki Minaj – Feeling Myself (feat. Beyoncé)
DJ Khaled – Top Off (feat. JAY-Z, Beyoncé & Future)
9. 7/11
10. Don’t Hurt Yourself
11. I Care
12. Partition
* J Balvin, Wily William – Mi Gente (feat. Beyoncé)
13. Mine
14. Baby Boy (feat. Sean Paul)
* Dawn Penn – You Don’t Love Me (cover)
15. Hold Up
16. Countdown
17. Check On It (feat. Bun B & Slim Thug)
18. Déjà Vu (feat. JAY-Z)
19. Run the World (Girls)
* Destiny’s Child – Lose My Breath
* Destiny’s Child – Say My Name
* Destiny’s Child – Soldier
20. Get Me Bodied
21. Single Ladies (Put a Ring on It)
22. Love On Top

* Sunt piese în colaborare cu ea și coveruri.

Sursă foto: Facebook.com/Coachella

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , ,