LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Prin ochii Siei am văzut povestea celui mai recent album al ei, la București

În luna ianuarie a acestui an Sia și-a lansat noul album, numit „This Is Acting„, pe care l-am așteptat, l-am îndrăgit de la prima ascultare și pe care încă îl ascult foarte des.

În luna aprilie a acestui am ascultat-o live pe Sia, de la km depărtare, pentru că eram în București, iar ea concerta la festivalul meu preferat din Statele Unite ale Americii, Coachella. Atunci mi s-a făcut pielea de găină, pentru că, deși o ascultam prin intermediul unor căști și unui calculator, mi-a transmis emoție și mă făcea să mă simt ca și cum aș fi fost acolo. Odată cu show-ul ei de zilele trecute de la Sziget mi s-a confirmat și setlistul, care a fost același în ambele concerte.

Știam că trebuie s-o văd neapărat în București și în urmă cu câteva ore așa s-a și întâmplat. Am ajuns acolo cu Marian, puțin după ora 20:30. Am ascultat-o pe frumoasa Selah Sue și am așteptat-o nerăbdători pe unica Sia. La 21:30 fix, așa cum a fost anunțat, am auzit primele acorduri ale piesei „Alive”. Nu mi-a venit să cred că este în fața mea, iar acum, când scriu aceste rânduri, nu-mi vine să cred că am ascultat-o live.

Sia - București

Am trecut prin toate stările posibile: de la cea de copil enturiasmat la început, la cea de fericire a unei tipe care a venit să danseze pe „Cheap Thrills” și „Move Your Body”, dar și la cea pe care o am mai tot timpul când o ascult pe Sia: sunt euforică și îmi vine să plâng.

M-am bucurat de fiecare piesă cântată și m-am ofticat că a durat doar o oră. A fost prea puțin. M-am simțit ca și cum cineva mi-ar fi spus că o să văd cel mai tare concert de până acum din viața mea, dar tocmai din cauza asta o să trebuiască să plec după 60 de minute.

Atmosfera creată pe tot parcursul evenimentului a fost una de vis. A stat nemișcată, pe scenă fiind doar cu dansatorii. Fiecare piesă în parte se sincroniza perfect cu povestea transmisă pe ecrane. Simțeai că ești doar tu cu ea, că stați de vorbă și vezi prin ochii ei tot ce-ți cânta, toată povestea pe care vrea să o transmită prin intermediul muzicii. 🙂

Pot să spun cu mâna pe inimă că sunt norocoasă. Sunt pentru că am avut ocazia să o ascult live pe una dintre artistele care m-au fermecat în ultimii ani și care acum are un loc doar al ei în inima mea.

Sia este minunată, o artistă desăvârșită și mi-ar plăcea să o mai văd de cel puțin 10 ori în viața asta!

AICI am creat playlistul cu toate piesele cântate, iar despre concertul ei au mai scris Pyuric (cel din București) și Diana (cel din cadrul festivalului Sziget).

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , , ,