LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Kanye West: This Tidal Apple beef is fucking up the music game

Dacă e ceva ce apreciez constant la Kanye West, acel lucru e sinceritatea. Nu ezită niciodată să spună ce simte și ce crede, oricât de dur ar suna.

Weekend-ul trecut a atins un subiect destul de sensibil: bătălia dintre Apple Music și TIDAL (serviciu deținut acum de Jay Z, Beyoncé, Rihanna, de el, Nicki Minaj, Daft Punk, Jack White, Madonna, Arcade Fire, Alicia Keys, Usher, Chris Martin, Calvin Harris, deadmau5, Jason Aldean, J. Cole, dar care a fost deținut și de Prince, decedat în luna aprilie a acestui an).

De citit de jos în sus:
Kanye West

Ambele servicii de music streaming duc o luptă continuă din 2015, pentru exclusivitățile cu artiști. Spun din 2015, pentru că atunci Jay a plătit 56 de milioane de dolari pentru serviciul de la compania suedeză Asprio, dar a luat naștere și Apple Music, serviciul de streaming al companiei Apple.

Printre cele mai importante exclusivități amintesc:
* Drake – Views (pentru Apple Music, timp de o săptămână; pentru 19 milioane de dolari, conform Billboard);
* Rihanna – ANTI (pentru Tidal, timp de o săptămână; suma nu a fost făcută publică);
* Kanye West – The Life of Pablo (pentru Tidal, timp de o lună; suma nu a fost făcută publică);
* Beyonce – Lemonade (pentru Tidal, pe o perioadă nedeterminată; suma nu a fost făcută publică).

Acum să le luăm pe rând.

Sunt de acord cu exclusivitățile pe serviciile de streaming, pentru că streamingul crește pe zi ce trece (în România, Zonga care este cea mai ascultată aplicație de muzică, poate confirma asta) și, de asemenea, artiștii sunt remunerați.

S-a dovedit de-a lungul timpului că exclusivitățile fac bine pentru cele două servicii care se află într-o continuă bătălie, pentru că numărul celor care plătesc crește în fiecare lună (Spotify, care este pe primul loc, a trecut în luna martie a acestui an de 30 de milioane de plătitori de abonamente; Apple Music a trecut în luna aprilie a acestui an de 13 milioane de plătitori de abonamente; Tidal a trecut în luna martie a acestui an de 3 milioane de plătitori de abonamente).

Pe asta se bazează și Dr. Dre și Jimmy Iovine, care se ocupă de aceste exclusivități pentru Apple Music, dar și Jay Z care se ocupă tot cu asta, dar la Tidal (el a lansat de-a lungul timpului numeroși artiști, printre care și pe Rihanna).

Nu sunt de acord cu exclusivitățile pe serviciile de streaming din mai multe motive:
– fie că vorbim despre oricare dintre cele trei mai sus menționate servicii, niciunul nu este valabil în toate țările de pe planetă, astfel spus, nu toată lumea are acces la muzică prin ele;
– pentru că pot rămâne în exclusivitate pentru o perioadă nedeterminată (exemplu: Lemonde de la Beyonce, care în continuare e doar pe Tidal 🙁 ).

Va reuși Kanye West să schimbe ceva? Chiar dacă rămâne de văzut, sunt foarte curioasă! 🙂

Citește și: Tidal Claims Three Million Global Subscribers, Finally Releases Kanye’s ‘Pablo’ Stream Numbers

Sursă foto

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , ,