LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Akua Naru a transformat Arenele Romane într-o imensă sufragerie

Akua Naru a revenit în România, în cadrul unui nou show în Capitală, de această dată pentru promovarea ultimului ei material, „The Miner’s Canary„, lansat în 2015.

Și mi-a plăcut mult, mai ales că, de fiecare dată când a venit în țară, nu am apucat să o ascult live. Cu Vlad Dobrescu și Silent Strike în deschidere, artista a urcat pe scenă alături de trupa sa, puțin după miezul nopții.

Deși programul inițial a fost puțin dat peste cap, n-a contat, pentru că au urmat două ore de muzică bună, acompaniate de instrumente precum chitară, tobe și saxofon, făcând-o să sune perfect. Show-ul s-a transformat într-o adevărată poveste, bine sudată, atât prin discursurile ei, momentele dintre piese, dar și prin interpretări.

Akua Naru 1.

Mi-a plăcut mult că pe tot parcursul concertului a interacționat cu publicul, dar și faptul că întregul recital a fost foarte emoționant și energizant.

Akua Naru a fost foarte naturală și relaxată cu publicul. Chiar a glumit de câtea ori cu faptul că ea este și comediant, iar asta te făcea să te simți ca un prieten de-al ei. Să simți că participi la o șezătoare: mai cânta, mai povestea, mai râdea… Aveai senzația că parcă a venit la tine acasă, în sufragerie, să cânte pentru tine și prietenii tăi.

A avut momente special pregătite, în care și-a lăsat trupa să încânte publicul. Chitaristul a reprodus instumentalele unor piese cunoscute și apreciate din hip-hop, precum „The Next Episode” de la Dr. Dre și „Hotline Bling” de la Drake, la fel cum și saxofonistul a avut momentul său.

Din cadrul recitalului n-au lipsit momentele în care Akua Naru și-a exprimat punctele de vedere în legătură cu problemele pe care persoanele de culoare le au, cu preponderență în Statele Unite ale Americii, unde negrii sunt omorâți pe stradă de autorități…
De asemenea, albumul este inspirat din această temă, dar nu numai.

Akua Naru 2.

Un alt moment emoționant a fost omagiul adus celor care și-au pierdut viețile în tragedia din clubul Colectiv.

De la piesele vechi precum ”Poetry: How Does It Feel” la cele cu iz social (pentru care ea este foarte cunoscută în întreaga lume), dar și la piesele de pe ultimul material, artista ne-a făcut să simțim fiecare melodie ca și când ar fi fost scrisă pe loc. 🙂

Evenimentul a fost organizat de The Fresh.

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , , , , ,