LIVIA IUȘANdigital enthusiast

Netflix & chill. Acum putem uita de piraterie?

De ieri, Netflix este valabil (și) în România. Încă de la aflarea veștii, au apărut păreri pozitive, nelipsite fiind, ulterior, și cele negative.

Cele mai importante aspecte pe care le-am văzut reproșate sunt legate de faptul că nu există subtitrări în română (ceea ce este logic, din moment ce a fost o mișcare făcută la nivel global), plus că nu sunt valabile toate filmele și serialele (aici intervin drepturile exclusive de difuzare pentru cele tocmai menționate – plus cazul House of Cards și altele asemănătoare, care sunt difuzate altfel acum, pe sume importante, cum ar fi prin ProTV).

Momentan e greu de prevăzut ce se va întâmpla, dacă vor fi disponibile datele privind numărul de utilizatori plătitori din fiecare țară, dar așa ne-am face o părere și mai argumentată legată de cum prind serviciile de streaming în România.

Și pentru că tot vorbim de plată, au apărut și părerile Netflix vs. Filelist, plus comentariile nesfârșite cu ”De ce să plătesc când pot să iau moca?”. Pentru că nimic nu e gratis pe lumea asta, toți muncim pentru rezultate și e de rahat să te folosești de munca altora fără a plăti măcar.
Dar pare mai greu de înțeles și mai trist în același timp. De-asta încă e nevoie de educarea pieței, care sper să vină și mai puternic odată cu venirea Netflix în România. Because we need it! 🙂

Netflix s-a lansat global, serviciul fiind acum valabil în peste 130 de țări, conform comunicatului de presă.

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *