LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Ai curajul să spui ”Lumea e a mea”?

Lumea e a mea 1

Provocările fac parte din viețile noastre, pentru că suntem încontinuu în căutare de ceva nou, iar adolescența este perioada care vine cu cele mai multe provocări: încerci pentru prima dacă alcoolul, țigările și începi să experimentezi primele povești de dragoste. Iar adolescenții se lasă foarte ușor convinși să facă ceva, mai ales când intervine curiozitatea.

Pe 23 octombrie apare în cinematografe filmul românesc independent ”Lumea e a mea”, regizat de Nicolae Constantin Tănase și produs de Libra Film și Tudor Giurgiu, film care prezintă fix această perioadă, a adolescenței.

Larisa, personajul principal, este o adolescentă care provine dintr-o familie cu venituri modeste, care se îndrăgostește de persoana nepotrivită, în momentul nepotrivit. Totul degenerează, ea pleacă de acasă, se ceartă cu părinții (cu care oricum nu avea o relație foarte legată), chiar și cu prietenii și este pe cale să fie exmatriculată din liceu.

Deși poate pentru mulți poate părea un film vulgar, el este unul cât se poate de realist și actual prezentat, într-o lume în care nimic nu e garantat, nici măcar prietenia, și în care trebuie să lupți pentru visurile tale.
Îl consider chiar un film de trecut în lista celor care trebuie văzute până pe la, hai să zicem, 20 de ani.

Lumea e a mea 2

E greu să-ți găsești modele de urmat, mai ales acum, când totul este atât de schimbător, asta deși am constatat cât de importante sunt persoanele care-ți influențează viața (în bine). Uneori e greu să-ți stabilești țeluri, când ești prins în ”capcanele” vieții cotidiene, însă tot ce e important este să faci ce crezi că-i bine pentru tine.

Și reține, nimic nu este garantat, însă dacă-ți stabilești prioritățile, chiar poți spune ”Lumea e a mea”! 🙂

Trailer:

Sursă foto: facebook.com/lumeameafilmul

 

Ți-a plăcut articolul?
Nu uita să-i dai share ca să afle și prietenii tăi!

Tags: , , ,