LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Promovarea muzicii prin contul de SoundCloud

SoundCloud

SoundCloud este o platformă devenită aproape indispensabilă în industria muzicală, cu peste 40 de milioane de conturi înregistrate, dar şi 200 de milioane de ascultători.
Este perfectă pentru promovarea propriilor piese (am făcut o lista cu 10 platforme, printre care şi SC, cu ajutorul cărora îţi poţi încărca propria muzică).

Mi-aş dori să văd cât mai multe proiecte pe SoundCloud, Instagram şi nu numai. Sunt importante pentru industrie, mai ales acum, cand totul este digital, iar muzica circulă rapid.

Primul exemplu de promovare pe SoundCloud: Narcotic Sound and Christian D – ei tocmai au dat drumul la o serie de remixuri pentru „Unidos pela musica”, o nouă piesă semnată de ei în limba portugheză, lansată la începutul verii sub hashtag-ul #unidospelamusica.
Remixuri sunt realizate de 10 producători celebri de muzică electronică (Radio Killer, Dalvee, Xperimental, Paul Daniel etc.)

12 fani au făcut parte din povestea acestei campanii. Au creat un colaj al prieteniei pe Instagram și Facebook. Băieții le pregătesc câștigătorilor o serie de surprize.

Primul remix este semnat Radio Killer:

Coperta acestor remixuri include fanii care au câștigat la concursul #unidospelamusic, organizat pe Instagram în luna august, un concurs organizat de agenția Hit Yourself Consulting (prima agentie de digital pentru industria muzicală din Romania), pentru creșterea interactivității online și a notorietății piesei.

Al doilea exemplu este Dj Sava, care a pus la download gratuit instrumentalul piesei “Aroma”, printr-un concurs de cover-uri. Participanții trebuie să trimită înregistrări (audio sau video), pe mail sau Facebook.

concurs Dj Sava - SoundCloud

Cum vi se par? Sper ca pe viitor să vă pot da nenumarate exemple, din stiluri diferite. 🙂

Sursa foto 1

Tags: , , , , ,