LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

De ce radioul nu va muri niciodată

Radio

Radioul a apărut undeva în jurul anului 1920, perioadă în care prioritare erau ştirile. Ulterior, realizatorii de emisiuni au decis ca pe posturile de radio să fie aduse şi trupe.
1930, perioadă în care se credea că industria muzicală era pe moarte, lucru care s-a dovedit a fi fals, datorită radioului (din contră, au crescut vânzarile artiştilor datorită acestei noi modalităţi de promovare).

93 de ani mai târziu, respectiv în 2013, acestea încă generează venituri substanţiale. Anul trecut, Radio ZU şi Romantic FM, ambele sub egida Grupului Media Camina, au făcut cel mai mare profit.
La rândul lor, ZU au lansat în acest an (pe 3 aprilie mai precis) postul ZU TV, dar au organizat şi ZU Music Awards, asta pe lângă concertul Forza ZU pe care-l organizează de câţiva ani. Le merge bine, aşadar.

Încă se mai cer piese pe radio (deşi majoritatea avem internet şi putem asculta orice melodie), încă mai există baze mari de ascultători, aceştia fiind receptivi la emisiuni/concursuri (aici mă refer la mesajele/apelurile primite). 🙂
Sunt sigură că mereu se vor găsi soluţii pentru radio, un motiv fiind faptul că, ascultătorul, efectiv, nu dă bani ca să asculte muzică, aşa cum se întâmplă pe internet (abomanent lunar).

Aveţi cifre mai jos:

Cifre de afaceri pe radio, in 2013

Ce părere aveţi? Va muri radioul?

Statistici (+poză), dar şi mai multe detalii via.

Sursă foto 1 via

Tags: ,