LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Un român în topul celor mai influenţi adolescenţi din lume (2013)

Ionut Budisteanu

Sau mai precis Ionuţ Budişteanu, un tânăr de 19 ani pasionat de ştiinţă şi inginerie care a câştigat premiul cel mare anul acesta la un târg de profil cu invenţia proprie, numită „Utilizarea inteligenţei artificiale pentru a crea o maşină low-cost, fără şofer”, ce are drept scop reducerea numărului de accidente rutiere.

Târgul s-a numit Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), a avut loc în Phoenix, Arizona şi i-a adus elevului din Râmnicu Vâlcea recunoaşterea mondială: pe lângă faptul că a luat premiul cel mare (75.000 dolari), a ajuns şi în topul 16 al celor mai influenţi adolescenţi ai lui 2013. În topul respectiv se mai află şi fiica lui Obama (Malia, 15 ani), cântăreaţa Lorde (17 ani – interpreta hit-ului „Royals”) sau Justin Bieber (19 ani).
Vă invit să fiţi la curent cu ce face Ionuţ, dând un like pe pagina oficială de Facebook (loc din care am şi luat fotografia 🙂 ).

El este unul dintre adolescenţii cu care trebuie să ne mândrim şi pe care trebuie să îl susţinem, şi care cu siguranţă va lua o nouă bună la examentul de Bacalaureat, spălând astfel din ruşinea adusă în ultimii doi ani de mulţi elevi: peste 290.000 nu au luat examenul!

Felicitările mele, Ionuţ! Aici aveţi articolul din TIME.

Tags: , ,