LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

The story behind the music (#1): Kat Dehlia – Gangsta

Pe Kat Dahlia am ascultat-o pentru prima dată ieri, după ce am dat de un link pe Facebook. De la acel click până la a scrie un articol a fost doar un pas, pe care l-am şi făcut.

Pe numele ei real Katriana Huguet, Kat Dahlia s-a născut pe 29 iulie 1990 în Florida. Face rap de la vârsta de 8 ani şi a început să scrie versuri pe la 15 ani.
Trei ani mai târziu, cu banii câştigaţi din job-ul de ospătar pe care l-a avut, s-a mutat în New York, loc unde s-a şi îndrăgostit. „Relaţia toxică”, aşa cum ea însăşi o descrie, a fost şi este una dintre sursele ei de inspiraţie în muzică. În 2012 a semnat cu Epic Records, iar anul viitor, prin februarie, este programat să apară primul ei album, „My Garden” asta după ce până acum a lansat două EP-uri: „Gangsta” şi „Seeds”.

Piesa „Gangsta” (prima pe care am ascultat-o) este una din cele trei care au beneficiat de un videoclip, alături de „Devils Command” şi „Mash it up„, toate filmate în acest an. Clipul de mai jos a fost lansat pe 5 martie, director fiind Samantha Lecca.

Pe instrumentalul de hip hop, acompaniat de un pian, Kat vorbeşte despre el dar şi despre familia sa. Versurile care mi s-au întipărit bine în minte sunt:
I do it all on myself, I ain’t getting help
From no one, from no one

And my mommy started working days at the church
Finding faith in God cause the real world hurts, so much evil lurks

Mommy on the couch since she was 42
Sacrificing for the kids cause that’s what mommies do

My parents don’t stop stressing
Just hoping I learned all their lessons

Never trust a man cause they all hungry
şi lista ar putea continua.

Trăim într-o lume destul de dură, în care trebuie să înveţi să te descurci. Oportunităţi sunt destule, trebuie doar să ştii să le cauţi! O piesă frumoasă, pe care vă invit să o descoperiţi. La fel şi videoclipul:

Acesta este primul articol din seria „The story behind the music„, pe care am început-o azi. Cum vi de pare?

Tags: , ,