LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Poate fi chimia amuzantă?

Fiecare copil în parte are încă de mic înclinaţii spre o materie, fie ea româna (îi place să facă compuneri, să citească), limbile străine, matematica, fizica, chimia, şi lista poate continua.

Chiar dacă mă pricep la toate materiile, pot spune cu siguranţă că-mi place engleza şi matematica în mod special, asta şi datorită profesorilor pe care-i am la liceu (am o poveste mai lungă cu matematica, poveste pe care o să v-o spun în curând :D). Chimie nu mai fac de un an de zile, mai precis din clasa a 10-a, însă, m-am gândit că altora le-ar prinde bine acest articol.
Ei bine, astăzi am să vă vorbesc despre un proiect fain, desfăşurat la nivel naţional, şi anume „Chain Reaction”, un Concurs de Ştiinţe. În această concurs s-au înscris peste 25 de licee din unsprezece oraşe din România, şi are ca scop promovarea ştiinţei în rândul tinerilor, într-un mod cât mai atractiv.

Perioda de desfăşurare a concursului este aprilie-iunie 2013, participante fiind oraşele Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi şi nu în ultimul rând, Ploieşti. Din fiecare liceu poate participa câte o echipă formată din 5-7 elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, aceştia fiind coordonaţi de către profesorul de chimie. Membrii echipei sunt aleşi în funcţie de perfomanţele şcolare, dar şi de rolul pe care fiecare elev îl poate avea în cadrul echipei.
Concursul se desfăşoară şi la nivel internaţional, în Cehia şi Serbia în prima parte a anului 2013, plus în alte şapte ţări din Europa Centrală în toamna acestui an.
Pentru mai multe detalii puteţi accesa adresa www.basf.com. Premii vor fi unele în valoare de 1.500 de euro.

Aşadar, dragi elevi pasionaţi de chimie, nu lăsaţi această şansă să vă scape! Implicaţi-vă! 🙂

Tags: , ,