LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

În vizită la F64 Studio

La sfârşitul lunii trecute, m-am înrolat în Brigada de Voluntari (despre acest frumos proiect demarat în anul 2008 puteţi citi aici), gaşcă alături de care o să petrec de acum înainte multe zile frumoase.

Începând din această săptămână şi continuând cu următoarele 3, va avea loc Volunteers Fest, mai pe româneşte Festivalul Voluntarilor, împărţită în 4 spătămâni, toate pline de diverse activităţi. Din cadrul primei săptămâni, aka „Săptămâna Creativă” a făcut parte şi cursul de fotografie la care am participat azi, şi anume cel de la Studioul F64 din Bucureşti.
Venind din Ploieşti cu o colegă, am ajuns la „locul faptei” cu o oră înainte, astfel că am avut timp să gustăm produsele din Cafeneaua F64. Încă de la intrare m-am simţit ca acasă: aici lumea este binedispusă şi foarte primitoare. 🙂 Cu aceste ingrediente, ora care ne rămăsese de aşteptat a trecut repede, şi am păşit cu paşi mari şi repezi spre cursul de fotografie pentru care şi plecasem împreună în capitală.

Buna dispoziţie s-a păstrat şi pe parcursul cursului, astfel că ne-a venit tare greu să plecăm spre case, însă cu siguranţă vom reveni, mai ales că atât eu cât şi Simona dorim să ne schimbăm aparatele foto actuale, cu nişte DSLR-uri.

Pe scurt, am învăţat cei mai importanţi 3 parametrii în fotografie, şi anume diafragma (care a fost de fapt şi sursa pentru alegerea numelui studioului), timpul de expunere şi nu în ultimul rând, ISO. Le-am luat pe fiecare în parte, astfel că acum ştiu cum să le combin, astfel ca pozele să iasă într-o formă cât mai bună, fără a fi nevoie de o sursă mai mare sau mai mică de lumină, dar şi utilizarea programelor.
Recunosc, până în momentul prezent nu am făcut cunoştinţă cu toate opţiunile aparatului meu foto, însă în următoarele zile nu va mai scăpa teafăr! 😀

Mulţumesc F64 pentru macro atenţia primită, dar şi pentru frumoasele ore petrecute „pe tărâmul fotografiei”! A fost o zi memorabilă (cu alergat după trenuri, etc. :)) ) care mi-a plăcut tare mult!

Tags: , , ,