LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Câteva motive pentru care muzica hip hop nu trebuie să ajungă la radio

De ce nu trebuie muzica hip hop să ajungă la radio? Pentru că:

1. La momentul de faţă, toate piesele sunt la fel. Toate conţin fly, sky, high..

2. Ascultătorii deşi poate şi-ar dori să asculte şi alte genuri muzicale, nu pot, sau poate unii din ei nu vor, aşa că cei de la radio continuă să-l difuzeze pe X, Y şi Z. Dar doar atât!

3. Să facem un exerciţiu de imaginaţie! Gândiţi-vă cum ar suna „Nu-i loc de joacă„, piesa lui Deliric, pe lângă Tom Boxer – „Deep in love”, Fly Project – „Musica” şi alte piese de genu’ cu care radio-ul e plin..
Vă spun tot eu. Ascultătorii ar fi gen: „Ha? 😐 Ce mai e şi asta?”, nefiind acomodaţi cu o astfel de muzică şi cu un asemenea mesaj.
Şi cred că nici artiştii nu s-ar simţi confortabil să fie difuzaţi alături de restul celor care au piese pe radio, pentru că, genurile astea se cam bat cap în cap.. sincer! Mesajele transmise sunt invers proporţionale..

Aşadar, va trebui să mai treacă ceva timp până-i vom auzi pe Doc, Deliric, Cabron, Nane, Karie, Zhao, Spike şi restul artiştilor din industria hip hop de pe la noi, la radio.
Dacă artiştii nu-şi schimbă stilul muzical (mă refer la piesele alea care seamănă-ntre ele, cu fly şi sky), daţi-vă seama că nici cei de la radio n-o să schimbe playlist-urile.. poate doar daca s-ar face şi aici un fel de revoluţie, în care mai multă lume să spună că acest stil este depăşit, şi că vor altceva pe radio! 🙂

În plus, eu nu cred că dacă cei de la Kiss fm, Zu, Radio21 şi restul radio-urilor, le-ar spune ascultătorilor „Uitaţi oameni buni, Lil Wayne a scos o piesă nouă cu Bruno Mars, piesă care sună într-un mare fel, aţi vrea să fie difuzată? Contactaţi-ne pe Facebook (că tot e la mare căutare..) şi spuneţi-ne răspunsul dumneavoastră.” aceştia n-ar fi deschişi noului, ci dimpotrivă, ar vrea măcar din curiozitate să-i asculte piesa lui Wayne despre care tocmai au auzit de la radio…

Până atunci, rămânem la tzăcănelele şi păcănelele actuale!

Voi ce spuneţi, e aşa sau nu?

Tags: ,