LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

6 motive pentru care nu-mi place Facebook

De ceva timp, Facebook mi se pare mai mult o sursă de spam decât o reţea de socializare, cel puţin la nivel naţional. Am făcut o mică listă cu chestiile care nu-mi plac/mă deranjează la acesta. Să-ncepem:

1. Abundenţa share-urilor la diverse poze cu citate. Dacă X a trăit o dezamăgire, trebuie să dea un share la o poză, două, trei, poză care să fie în concordanţă cu starea pe care o are în momentul respectiv, asta ca să vadă şi fostu’/fosta ce-a pierdut, gen.

2. Odată cu această abundenţă de share-uri, au apărut tot felul de pagini ce promovează poze de acest gen, cu diverse citate (îţi dai seama de „calitatea” lor din denumiri: statusuri ;X, etc.). Dragilor, pentru poze există site-uri specializate, de genul Tumblr. Găseşti de toate acolo dacă-ţi plac atât de mult!

3. Invitaţiile (inutile) la concursuri gen „primii 100 care dau like/share primesc un iPhone 5”. Pe bune? Chiar crezi că ţi-ar da cineva un gadget de milioane bune, moca? Mai gândeşte-te!

4. Tag-urile (de asemenea inutile) la poze cu ghiocei, trandafiri, iepuri etc., în semn de urare de Paşte, 1 martie, etc.
De multe ori sunt nevoită să dau report as spam pozelor de genul. Nu mai bine (dacă vrei neaapărat) îmi dai un mesaj pe privat prin care să-mi zici „Paşte fericit” decât să-mi umplii wall-ul cu prostii?

5. Persoanele care îşi promovează paginile de Facebook abuziv. Da, înţeleg că vrei nu ştiu câte mii de like-uri la pagina pe care o deţii, însă asta nu înseamnă să-mi dai 10 invitaţii pe an (sau chiar mai multe) prin care-mi ceri să-ţi dau like, să-mi comentezi la postări/să-mi pui pe wall adresa paginii. Dacă-mi place, îţi dau şi fără cele menţionate mai sus acel „măreţ” like!

6. Persoane de 15 ani sau chiar mai mici care au prieten/prietenă îl/o bagă pe respectiva/respectivul la „engaged”. Pe bune? Nu aveţi nici măcar 18 ai (aka nu sunteţi majori) şi deja sunteţi „logodiţi”? :))

Şi cred că lista ar putea continua. Sper că „moda” asta va dispărea treptat, pentru că sunt sigură că nu am rămas ultima care nu o agreează.

Tags: