Maitreyi
Între un articol (două..) pe zi pe blog, plus alte câteva la RadioONMusic şi alte lucruri prin offline, iată că mai am timp să şi citesc! Chestie care mă bucură enorm..
Astăzi, tocmai am terminat de citit o suuper carte! După cum bine v-aţi dat seama din poză şi titlu, este vorba despre cartea Maitreyi, scrisă de Mircea Eliade.
Cartea mi-a fost adusă în faţa ochilor datorită profesoarei mele de română, prin lista de „must read” pe vara asta.
Şi nu, nu regret că am citit-o! Chiar mi-a plăcut..
Asta este a doua carte de dragoste care m-a impresionat până la lacrimi, prima fiind Scrisoare de dragoste de Mihail Drumeş. Le recomand spre citire!
Dar să revenim la Maitreyi, zic.. 🙂
Cartea Maitreyi, numită şi poemul adolescenţei, este o carte care merită citită, cel puţin din punctul meu de vedere!
La început, când am auzit acest nume, respectiv „Maitreyi” nu mi-a stârnit curiozitatea.. nu eram nerăbdătoare să citesc conţinutul cărţii şi să văd despre ce era vorba.
Pe parcurs, citind-o, a început să-mi placă şi am ajuns în scurt timp să nu o mai las din mână! (Sau dacă s-a întâmplat s-o las din mână, am avut motive cât de cât importante.. ) :D.
La fel ca şi Scrisoare de dragoste, Maitreyi mi-a lăsat un gust amar.
De ce un gust amar? Pentru că cele două cărţi nu sunt cu „happy end” chestie care nu-mi prea place..
Dar dacă tot vorbesc de carte, poate unii din voi nu au citit-o şi nu prea înţeleg ce zic pe aici..
Ei bine, este vorba despre o fată, de 16 ani (coincidenţă sau nu, are aceeaşi vârstă cu mine ), o indiancă care locuieşte în Bhowanipore, India şi de care ajunge să se îndrăgostească un tânăr vânjos şi optimist, un european îndrăgostit de tehnică şi pionierat care ajunge să debarce în India, dorind s-o civilizeze.
Acesta ajunge să lucreze pentru tatăl Maitreyiei şi deşi atunci când a văzut-o prima dată i s- părut urâtă, a ajuns să o iubească!
Mai multe nu am să zic.. pentru că dacă zic, cine o să mai citească cartea? Nimeni!
Aşa că, vă spun (din nou.. ) să o citiţi.. şi poate că, o să reveniţi la acest post şi cu o părere, despre modul în care v-a impresionat (sau nu ) cartea..
Spor la citit! 😀