LIVIA IUȘAN.ROMusic Streaming + Music Business

Despre mine

Credit foto: Ruxandra Scripcariu

Eu sunt Livia Iuşan, posesoarea acestui blog, deschis în primăvara lui 2011, din dorinţa de a-mi împărtăşi ideile și pasiunile.

Am o experiență de peste 6 ani în industria muzicală.

Cu  ce mă ocup, mai exact:

Din iulie 2019 fac parte din proiectul MOCAPP, fondat de către Florin Grozea.

Timp de un an (iulie 2018 – iulie 2019) am făcut parte din echipa ROTON Music (una dintre primele și în continuare cele mai mari case de discuri din România), unde m-am ocup de tot ce înseamna streamingul audio – zonă pe care am început s-o exploatez în perioada în care am fost la Zonga).

La finalul lunii februarie (2018) mi-am lansat propriul playlist, numit „Livia’s Best New Music”, pe serviciile de streaming, mai exact pe (în ordine alfabetică): Apple Music | Deezer | Spotify | Zonga. Din mai multe motive, în prezent îl mai actualizez doar pe Spotify, unde vă invit să-l urmăriți! 🙂 Despre lansare am scris AICI.

Am făcut parte din echipa Zonga (mai exact din echipa primului și singurului serviciu românesc de streaming audio plătit) din 2015 până în 2018, ca PR & Artist Relations Manager. Sunt, în continuare, unul dintre puținii oameni care a avut un astfel de job, în zona de streaming audio, din țară.

De pe 18 aprilie 2011 scriu pe acest blog, iar de-a lungul timpului m-am ocupat și de partea de PR pentru site-ul Suburban Magazine (2014 – 2015), dar am fost și editor pentru BlackSheepSound (2011 – 2012).

Educație și formare profesională:

MasteratBrand Management și Comunicare Corporatistă @ Facultatea de Comunicare din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

LicențăComunicare şi relaţii publice @ Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității din Bucureşti.

Pe plan muzical:

– am făcut și fac cursuri online de music business şi digital;
– am participat la cursul Marketing Online pentru Muzicienii Independenți (și echipele lor), organizat tot de Star Management (în anul 2016);
– am participat la primul curs de music business din România, numit Industria Muzicală Explicată (organizat de Star Management), despre care am scris articole AICI (în anul 2015);
– printre artiștii cărora le-am luat interviu de-a lungul timpului se numără:
Delia (RO), Connect-R (RO), Mihail (RO), Guess Who (RO), Nane (RO), Lora (RO), AMI (RO), Raluka (RO), Rakaa Iriscience (Dilated Peoples, U.S.) & Coely (Belgia).

Pentru nelămuriri şi/sau alte întrebări, aveţi pagina de Contact.

  • ultima dată, pagina a fost revizuită în luna martie a anului 2020.

31 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *