LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Bucuria de a merge la teatru. Despre piesa „Moartea unui comis voiajor”

După mult timp, aseară am fost din nou la teatru. Spre deosebire de ultima dată, perioadă în care eram oricum mai mică și, țin minte că piesa nu m-a impresionat câtuși de puțin, acum am plecat din sală cu o mare bucurie în suflet, pentru că mi-a plăcut extrem de mult ce am văzut.

Despre piesa de teatru „Moartea unui comis voiajor” este vorba, care se joacă la Teatrul Bulandra din București. Povestea se bazează pe piesa care i-a adus recunoașterea internațională dramaturgului american Arthur Miller.
Regizorul este Felix Alexa, iar printre cei care joacă se numără și marii actori Victor Rebenciuc și Mariana Mihuț, de altfel personajele principale.

Victor Rebenciuc îl interpretează pe Willy Loman, comisarul voiajor, iar Mihaela Mihuț pe Linda Loman, soția acestuia. Au doi copii, respectiv pe Biff (interpretat de Șerban Pavlu) și Happy (interpretat de Marius Chivu).

Piesa prezintă conflictul dintre generații, dar și tragedia omului de condiţie modestă care luptă disperat să depășească ratarea constatată, ajungând la final să se sacrifice pentru binele familie.

Tema este una actuală, despre „visul” fiecărei persoane: să aibă o casă, o mașină și, desigur, bani.
Vă recomand cu tot dragul să mergeți, mai ales că se joacă din nou în această seară, de la ora 19:00, la Teatrul Bulandra, sala Liviu Ciulei (locația se află vizavi de stația de metrou de la Izvor).

De mult nu am mai aplaudat minute în șir. A fost frumos, chiar foarte emoționant. Am avut parte de momente vesele, dar, recunosc, mi-au dat și câteva lacrimi la final. 🙂

Prețul unui bilet costă 20 lei/40 lei/60 lei.
Mai multe detalii.

P.S. am hotărât să merg la teatru de câte ori am ocazia (deja am pe listă două piese: „Arlechino Moare?” @ Teatrul Bulandra și „Piesă pentru frate și soră” @ TNB).

Tags: , , , , , , , ,