LIVIA IUȘAN.ROMusic Streaming + Music Business

20 de lucruri pe care nu le ştiai despre Macklemore

Pe Macklemore (pe numele său adevărat Ben Haggerty) şi Ryan Lewis i-am auzit pentru prima dată la sfârşitul lui 2012 pe un post de radio din străinătate. Ulterior am aflat şi despre albumul “The Heist” pe care se află şi “Thrift shop”, iar apoi am scris articolul de aici.
De atunci am început să-i ascult şi să aflu cât mai multe lucruri despre ei şi iubirea faţă de muzică, devenind unii din artiştii pe care-i apreciez enorm pentru munca depusă (de reţinut: au înregistrat “The Heist” fără o casă de discuri în spate!). Sunt apreciaţi de cei mai mari oameni din industria muzicală pentru că de, cine nu ar vrea asemenea artişti în echipă? 😀

Macklemore and Ryan Lewis

1. Numele Macklemore vine de fapt de la Professor Macklemore, porecla primită în urma unei ore de graphic design din cadrul Pratt Art School. Mergea destul de des la thrift shop-uri, de unde îşi lua pantaloni de golf în carouri şi haine de blană.

2. Atât el cât şi Ryan Lewis sunt din Seattle. S-au întâlnit pentru prima dată pe MySpace, acum 7 ani, pe vremea când Ryan era fotograf. Tot acolo a cunoscut-o şi pe logodnica sa, Tricia Davis (care acum face parte din echipa artistului: Tour Manager / Product Manager).

3. Macklemore şi-a lansat primul EP în anul 2000.

4. Primul album al artistului şi-a făcut apariţia în 2005: “The Language of My World”.

5. A început să concerteze pe la 16-17 ani.

6. Primul concert l-a susţinut în Seattle, alături de trupa sa din liceu: Elevated Elements.

7. Primul album pe care l-a cumpărat Macklemore a fost soundtrack-ul “Beverly Hills Cop”.

8. Asculta artişti din underground precum Project Blowed şi Abstract Rude, dar şi Wu-Tang sau Mobb Depp.

9. A crescut pe muzica lui Dr. Dre şi Snoop Dogg.

10. Ryan asculta diferite stiluri muzicale, Macklemore însă numai hip-hop.

Macklemore

11. La 15 ani a început să producă beat-uri. Nu voia să se bazeze pe nimeni, nu voia să cumpere beat-uri, ci să facă totul pe cont propriu.

12. A muncit la Burger King, Pizza Hut, dar şi la grădina zoologică din Seattle, unde managera obişnuia să fumeze iarbă. Astfel, a început să vândă droguri, făcând bani pentru propriul echipament (asta pe la 15 ani, perioadă când a şi fumat iarbă pentru prima dată). A declarat că nu este mândru de asta. 🙂

13. Piesa “Same Love” este inspirată de cei doi unchi ai lui Macklemore, care erau gay. De asemenea, a crescut în cartierul Capitol Hill, un cartier de gay.

14. A luat triplu disc de platină pentru “Thrift Shop” (piesă care a trecut de 100 de milioane de vizualizări pe YouTube).

15. Pentru “Thrift Shop” cei doi au angajat Alternative Distribution Alliance (parte a Worner Music Group) pentru a distribui piesa pe radio. De asemenea, aceasta a fost scrisă acum câţiva ani.

16. Banii câştigaţi de pe urma reclamei “Miller Genuine Draft” au fost investiţi pentru “The Heist”, album care în 2013 a ajuns nr. 1 pe iTunes.

17. Despre “The Heist”, Macklemore a declarat că este un album foarte personal, la care a lucrat 3 ani.

18. Conceptul “The Shark Face Gang” a început în urma unei glume.

19. Trupa sa preferată din Seattle este “The Physics”.

20. Macklemore susţine că deşi nu făcea un rap bun la început, era un scriitor decent.

Sursa

Tags: , , , ,

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *