LIVIA IUȘAN.ROMusic Streaming + Music Business

Teatru şi istorie în Câmpina

Câmpina este un oraş din judeţul Prahova (la 30 de km de Ploiesti) care numără aproximativ 33.000 de locuitori şi care de altfel se clasează pe locul doi într-un clasament al celor mai mari oraşe din judeţ. Aici se desfăşoară un eveniment fain pe care l-am descoperit pe Facebook, şi anume Teatrul Proiect Câmpina.

M-au impresionat cu faptul că îşi doresc ca o dată pe lună cei ce el trec pragul să poată viziona un spectacol de teatru de calitate, plus în fiecare an un festival al Teatreolor, aşa cum însuşi ei o spun. 🙂

Despre oraş vă mai pot spune că se află la o altitudine medie de aproximativ 450 m şi este înconjurat de 3 râuri: Prahova, Doftana şi Câmpiniţa, precum si de regiuni deluroase. Este o zonă frumoasă şi tare gândesc să vin (iar) pe acolo. Pentru cei care nu prea ştiu cum se ajunge, ei bine, pe aici trece Drumul European E 60 (DN 1), aşadar nu este foarte dificil. Aici găsiţi mai multe detalii.

Şi pentru că tot sunt pe profil de turism la liceu, vă mai spun şi că oraşul Câmpina este atestat documentar încă din anul 1503, când negustorii braşoveni tranzitau zona pentru a comercializa mărfuri, fiind organizat în fiecare zi de luni un târg de vite. De asemenea, Câmpina a devenit al 6-lea oras din ţară ce avea iluminate grădina publică şi piaţa comercială, iar încă din acele vremuri străzile erau pavate. Aici se află castelul în memoria Iuliei Grigorescu, fata lui Nicolae Grigorescu, fiică ce a murit la doar 19 ani din cauza tuberculozei, dar şi Casa Memorială Nicolae Grigorescu.

În cazul în care v-am deschis apetitul pentru teatru şi câteva plimbări, iată aici şi locuri de cazare. Mă gândeam la o plimbare pe acolo pentru la vară. Who’s in? 😀

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *